Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Video-podcasting breder sig over CBS’ aktiviteter

Skrevet af Betty P. Kandindima - 23. maj 2012 - 9:380 kommentarer
Fire af medarbejderne i CBS' vodcast-team, fra venstre Regin Fjallsbak, Thomas Rousing, Emil Nørgaard Munk and Yaron Schwartz.

CBS' vodcasting-team producerer video fra forelæsninger og andre aktiviteter på CBS til gavn for de studerende, men der er også andre ydelser på vej til glæde for den enkelte forsker.

Da Yaron Schwartz for to år siden var i praktik hos CBS Learning Lab, fik han og de pædagogiske konsulenter en forespørgsel fra studieleder Karl-Heinz Pogner om at optage en række forelæsninger på video. Med økonomisk støtte fra CBS’ taxameter-pulje blev pilotprojektet ”Vodcasting på CBS” hurtigt en realitet.

Pilotprojektet satte for alvor gang i arbejdet med at opdyrke kompetence i at producere vodcasts fra undervisningslokalerne. Først i Learning Lab-regi, senere via CBS’ strategiske IKT-initiativ.

- Mange studerende forsøger ihærdigt at taste sig igennem en forelæsning for at få alle guldkornene med. Og der er også rigtig mange som er begyndt at optage forelæsninger. Der er et klart behov hos de studerende for at kunne genhøre en forelæsning, specielt hvis emnet er svært, forklarer Yaron til spørgsmålet om, hvorfor vodcasts skal udbredes.

På undervisernes præmisser: kun studerende på det enkelte fag, kan gense undervisning
I dag kan vodcast-enhedens ydelser benyttes af alle undervisere på CBS. Dertil kommer særlige events drevet af studenterorganisationerne og CBS generelt. Videoproduktionen finansieres økonomisk af CBS’ strategiske IKT-initiativ, der har til formål at videreudvikle undervisningen på CBS. Den daglige ledelse står chefkonsulent Steffen Löfvall for.

Indtil videre er det underviseren, der suverænt bestemmer, hvem der har adgang til at se sine vodcasts på CBS Learn og på andre platforme. Langt de fleste eksisterende vodcasts er non-public, hvilket betyder at det kun er de studerende, der følger underviserens fag, som har mulighed for at gense forelæsningen.

Produktionsenheden har dog store ambitioner. Videobaserede forskerportrætter og -samtaler samt live-streaming af forelæsninger og key notes speakers er på listen over ydelser, som holdet vil tilbyde fremover.

Snart også med video- og tv-studie
Inden månedens løb er vodcast-folkene klar med et video- og tv-studie, hvor CBS-ansatte har mulighed for at producere alt fra videointerviews til video-spots for diverse arrangementer.

- Vodcasting af forelæsninger er blot en del af den servicepakke, vi kommer til at tilbyde fremover. De skal være med til at styrke CBS’ læringsmæssige, visuelle og digitale profil”, fortæller Steffen Löfvall.

Kender du til et CBS event, som kunne være spændende at få optaget, giv holdet et praj ved at klikke her!

Info: 

Vodcast-teamet i nært samarbejde

Vodcast-teamet arbejder tæt sammen med AV-support, CBS Library og Legal Department om lokalernes beskaffenhed, lagring af vodcasts og ophavsretslige spørgsmål.

Holdet består af Yaron Schwartz, Regin Fjallsbak, Thomas Rousing (alle cand.merc.it-studerende), Emil Nørgaard Munk fra KU og Sille Clara Nielsen fra Aalborg universitet (også begge studerende) samt to videnskabelige assistenter Stina Maria Hasse Jørgensen og Annika Lund Jensen.

Tilføj kommentar