Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Video: IB-Studerende pendler fra Helsingborg til København i el-bil

Skrevet af Jørn Albertus - Foto: Lasse Hultén og Jørn Albertus - 21. maj 2012 - 20:560 kommentarer
Oliver Hellberg bag rattet på vejen ned at strandvejen i skønt vejr.

IB-studerende Oliver Hellberg fik en rigtig god idé – bilelsker, som han er. Hvorfor ikke vise andre, at det kan lade sig gøre at pendle bæredygtigt og miljørigtigt fra Sverige i en elbil?

Det er en ret lækker lille sag den Peugeot iOn, som Oliver venligt har fået stillet til rådighed af Peugeot, der også betaler hans øvrige rejseomkostninger i denne uge. Bilen er kompakt, velkørende og så godt som lydløs, når man sidder i den.

CBS OBSERVER var med på jomfruturen i Olivers pendleri fra Helsingborg mandag formiddag på en dejlig tur nedad Strandvejen på årets indtil videre mest sommerlige dag. Selv om CBS OBSERVERs to udsendte vejede mere end 200 kilo til sammen inklusive diverse tungt udstyr, var bilen langt fra at have brugt alt strømmen, da vi nåede frem til CBS, og her ventede CBS’ bidrag til historien.

Det kan godt lade sig gøre, at pendle til København, men det er nødvendigt at kunne få strøm på, inden man kører hjem igen. Så Oliver tog kontakt til CBS Goes Green, der med det samme sørgede for, at Oliver kunne få en parkeringsplads på Solbjerg Plads, hvor han kunne få bilen ladet op. 

En prøvet pendler
Oliver var selv pendler fra Helsingborg til København de første fire måneder, da han begyndte at læse på CBS sidste år. Nu har han fået en lejlighed på Frederiksberg, men det skal ikke forhindre ham i at bevise, at det kan lade sig gøre at pendle fra hans forældres hjem uden for Helsingborg til CBS på Frederiksberg.

Videoen er på engelsk og kan ses længere nede.

Tilføj kommentar