Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Venture Cup finalen gik til DTU-hold

Skrevet af Anders Dalhoff - 16. juni 2011 - 13:090 kommentarer
Rasmus Schmidt Davidsen fra DTU og Black Silicon Solar Cells.

Konkurrencedygtighed: Årets bedste start-up virksomhed blev kåret ved Venture Cup finalen på Københavns Rådhus torsdag den 9. juni. Der var tre hold fra CBS repræsenteret i finalen, og et af disse, Iconfinder, vandt i sin kategori – Software – og var dermed blandt de sidste fem finalister. Det var dog i sidste ende en lovende solcelle-teknologi fra DTU, der løb af med sejren og iværksætterprisen på 250.000 kroner.

København og universiteterne skal samarbejde om iværksætteri
Universiteterne var pænt repræsenteret blandt de 125 iværksætter-teams, der i år stillede op i Venture Cups konkurrence om at vinde vejledning og opstartsfinansiering til et innovativt projekt. Det indledende felt var gennem flere omgange blevet reduceret til de i alt 15 nyskabende og innovative iværksætterprojekter, der kunne præsentere sig selv ved finalen på Københavns Rådhus torsdag den 9. juni. Det kunne de inden for fem kategorier: Applied Technology, Cleantech, Life Science & Medtech, Services og Software.

Arrangementet blev indledt af Mogens Lønborg (K), anden næstformand for Københavns borgerrepræsentation. Han påpegede i sin velkomst, hvor afgørende vigtige innovation og entreprenørskab er for økonomisk fremgang i Danmark og fremhævede:

- Der er brug for at sikre mere læringsbaseret businessudvikling, og det skal blandt gøres gennem samarbejder mellem universiteterne og København som by. Dette skal bidrage til fremtidig jobudvikling i hele Danmark, sagde Mogens Lønborg og tilføjede, at det er vigtigt at motivere de studerende til at bidrage med ideer og tanker, og her er konkurrencer som Venture Cup vigtige.

Hvad skal der til for at lykkes?
En stor del af arrangementets deltagere havde på den ene eller anden måde tæt relation til iværksættermiljøet, og finalen bød på indlæg fra Onfone-stifter Morten Strunge og iværksætter Leif Helth Jensen, medstifter af blandt andet Neurosearch. Og mest oplagte – og mest stillede – spørgsmål til eftermiddagens hovedtalere var da også: hvad skal der til for at lykkes som iværksætter?

Til det spørgsmål, havde Morten Strunge fire simple råd: 1) stol på din mavefornemmelse, 2) kæmp videre, selv om du ikke får succes første gang, 3) få nogle ærlige kritikere og sidst men ikke mindst 4) sørg for hele tiden at have styr på dine finanser.

Solcelleteknologi fra DTU løb af med sejren
Netop ’at lykkes’ var noget, som vinderen af Venture Cup 2011 fra DTU fik taget et skridt nærmere imod gennem konkurrencen. Black Silicon Solar Cells vandt konkurrencen med en nano-teknologisk belægning til solceller, der øger absorberingen af solstråler, og dermed gør solceller til en mere rentable form for alternativ energi.

Peter Faaborg Andersen fra Novozymes, der var med til at udpege Black Silicon Solar Cells som årets mest lovende iværksættervirksomhed fremhævede, at:

- De har en idé med et stort potentiale. De adresserer et marked for alternativ energi, der er kæmpestort. Industrien, som den er nu, er for dyr. Det problem er Black Silicon Solar Cells en del af løsningen på.

CBS-hold vandt kategori med tidsaktuel søgemaskine for ikoner
Men det var ikke kun vinderne af Venture Cup, der løb med god opmærksomhed. Finalisten i Software-kategorien, CBS-holdet Iconfinder, der præsenterede en søgemaskine for ikoner, fik også pæne ord med på vejen fra juryen.

- Det er fantastisk enkelt. Konceptet er lige så enkelt som de simpleste søgemaskiner. Det er enkeltheden kombineret med timingen, der gør, at de er, hvor de er. De er globalt førende. De er oppe op 1,7 mio. hits om måneden. De har været kreative og innovative og haft perfekt timing. Det er et marked, som vil fremad og vil få et enormt fokus, og de sidder på det lige nu - og det kan de blive ved med, sagde Torben Falholt, administrerende direktør for it-konsulentvirksomheden Asseco.

Mere information
Links til hjemmesiderne for Venture Cup vinderen Black Silicon Solar Cells og kategorivinderen fra CBS, Iconfinder.