Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Valgfag sender 20 studerende til Uganda

Skrevet af Miel Pedersen - 26. marts 2012 - 11:240 kommentarer
De 20 cand.merc.int. studerende kort efter ankomsten til Makeere University Business School i Uganda (MUBS), der samarbejder med CBS- om valgfaget, mandag den 19. marts,

En studerendes ærgrelser over manglende adgang til praktisk erfaring med arbejde i ulande satte et forløb i gang, der endte med oprettelsen af et cand.merc.-valgfag. Nu er 20 cand.merc.int.-studerende på field trip i Afrika.

Samarbejde med business school i Uganda
Benjamin Moore læser MSc in Business, Language and Culture på Business and Development-linjen. Netop disse dage er teoribøgerne skiftet ud til fordel for den praktiske erfaring. I forbindelse med et valgfag. ’Field Trip: Entrepreneurship and Private Sector Development in Uganda’ er han og hans medstuderende taget til Uganda for at blive klogere på, hvad det vil sige at udføre feltarbejde i et uland.

”Hvad er iværksætteri, og hvordan gør det sig gældende i en Afrikansk kontekst?” er et af de spørgsmål, de 20 udvalgte CBS-studerende skal arbejde med. Sammen med 20 studerende fra Makeere University Business School i Uganda (MUBS) skal de dele deres viden og arbejde sammen om at indsamle empiri til deres forskningsprojekter.

De i alt 40 studerende er inddelt i ti grupper, der hver især skal arbejde med et af emnerne: ’Mikrofinance’, ’Public Policy’, ’Effekten af indiske og kinesiske iværksættere i Afrika’, ’Eco-preneurship’, ’Ligestilling’, ’Mobile Banking’ og ’Public-Private Partnerships’.

Hovedformålet er at få jord under fingrene i et uland
En anden opgave er at afdække Ugandas undervisningssektor og søge at finde svar på, hvordan man kan hjælpe børn med indlæringsvanskeligheder. Hvordan kan man udvikle materiale til dem og ikke mindst, hvordan kan man levere materialet til dem?

Det primære formål med valgfaget er dog at give de 20 CBS-studerende jord under neglene – sende dem af sted på interview og give dem den erfaring, der skal til for at få en gennemgribende fornemmelse af, hvad det vil sige at arbejde i og med et uland.

- Der er rigtig mange studerende på cand.merc.int, der end ikke har været i et uland – og det til trods for, at det er der, vores studie fører os hen, som Benjamin Moore siger.

Den handler om at få erfaring med empirien efter endt studie
Med en cand.merc.int. Business and Development Studies er det nemlig ikke unaturligt at få arbejde inden for development consulting i private virksomheder, Udenrigsministeriet eller FN efter endt studie. Derfor kan det være afgørende at kunne sige, at man rent faktisk har arbejdet og indhentet empiri i et uland.

- Når man som nyuddannet skal sælge sig selv på arbejdsmarkedet, er det én ting at kunne sige, at man ved, hvordan arbejdet skal gøres. Noget andet er at kunne sige, at man allerede har prøvet det, fortæller Benjamin Moore, der som følge i januar 2011 gik i tænkeboks med henblik på at få en ulandstur flettet ind i sit studie.

Efter at have researchet på mulighederne blev han henvist til Søren Jeppesen og Tilde Langevang fra Center for Business and Development Studies. Sammen udarbejdede de tre et forslag til studienævnet med en plan om at oprette en field trip-tur som del af et valgfag, hvilket gjorde en godkendelse fra toppen nødvendig.

Akademiske krav, eventyrlyst og 10-12.000 kr., tak
Med grønt lys fra studienævnet, blev der sat opslag på både e-campus og Facebook og sendt information ud fra studienævnet. Alle kandidatstuderende på CBS kunne søge, men ikke underligt nok modtog de flest ansøgninger fra cand.merc.int. (BDS).

Hvor der er vilje er der tydeligvis en vej. Nu, kun 14 måneder efter idéen opstod, er holdet taget af sted. 19 studerende fra BDS og en enkelt fra cand.merc.int. Leadership and Management Studies er derfor lige nu i Uganda sammen med deres to undervisere, Søren Jeppesen og Tilde Langevang.

Da turen som tidligere nævnt er en del af et valgfag, er der selvfølgelig også en del teori. Derfor er faget bygget op med syv undervisningsgange. Fire gange før de tre uger i Uganda, og tre gange efter. Det er disse undervisningsgange samt eksamen, som studienævnet er med til at finansiere. Selve turen derned og opholdet er op til den studerende selv at betale – mellem 10.000 og 12.000 kr. forlyder det således, at turen har kostet de deltagende studerende.

Interesserede kan følg gruppens rejseblog gennem dette link  og men han desuden se en video om partnerskabet mellem CBS og MUBS i Uganda.
 

Tilføj kommentar