Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Universitetsalliance skal styrke dansk vækst

Skrevet af Bjørn Hyldkrog, versionering - 12. september 2011 - 13:430 kommentarer
DTU Byg professor Kristian Hertz (tv) og de tre CBS studerende Peter Hertz, Alexander Sonne Wulff og Mads Løntoft (th), har sammen formået at skabe en forretning på basis af forskningsresultater. I dag spås deres virksomhed, Abeo A/S, en stor fremtid

Skal vi fortsat være et rigt land, er der behov for at sikre vækst gennem mere og bedre innovation inden for og på tværs af de videntunge forskningsområder, hvor Danmark er førende. Den udfordring tager Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet og Copenhagen Business School nu op ved at skabe alliancen Copenhagen Innovation and Entrepreneurship Lab (CIEL), der bliver officielt indviet i dag, mandag den 12. september.

Tæt samarbejde mellem universiteterne og erhvervslivet
Med CIEL viser vi, at universiteterne både har viljen og styrken til at samarbejde på tværs om at skabe de bedste løsninger på et væsentligt samfundsproblem: At vi har for få entreprenører, der kan opfinde nye koncepter og produkter til et globalt marked, siger prorektor Thomas Bjørnholm fra Københavns Universitet.

Alliancen vil arbejde målrettet med at få entreprenørskab til at være en naturlig del af universiteternes virke ved at igangsætte forsknings-, uddannelses- og studenteraktiviteter, der skal fremme de studerendes evner og lyst til at omsætte deres faglighed til værdi i samfundet. Det skal ske gennem et øget fagligt samarbejde på tværs for at skabe grobund for nye, erhvervsrettede og innovative uddannelser og forskningsresultater i tæt samarbejde med erhvervslivet.

- Hver for sig er universiteterne internationale fyrtårne for bl.a. humaniora, natur- og tekniske videnskaber og det merkantile område. Løsningen på mange af fremtidens problemstillinger skal findes på tværs af fagene, og CIEL repræsenterer derfor alle områderne og knytter bånd mellem dem. Med CIEL har vi skabt et solidt fundament, der kan sikre flere succesfulde fællesprojekter, som for eksempel opstartsvirksomheden Abeo A/S, siger prorektor for DTU, Anders Bjarklev.

Eksempel: Abeo’s vej fra forskning til superlette byggeelementer
Virksomheden Abeo A/S blev dannet sidste sommer i en symbiose mellem forskning udført på DTU, der blev flyttet fra det akademiske til en kommerciel mulighed i et samarbejde mellem forskeren og tre CBS-studerende. I dag har Abeo A/S vundet internationale konkurrencer for innovation og spås en stor fremtid i en milliardindustri med nogle særlige superlette byggeelementer til byggeindustrien. Dette er blot et af mange konkrete eksempler på det potentiale, der nu kan udnyttes langt bedre.

- Samarbejdet mellem de tre universiteter er enestående og understøtter innovationsforskningen. Kombinationen af tekniske, naturvidenskabelige og samfundsvidenskabelige discipliner er det, som skaber fremtidens vækstpotentiale, siger konstitueret rektor for CBS, Alan Irwin.

CIEL bliver indviet mandag d. 12. september klokken 15 med en event, der kører aktørerne rundt med en bus i København for at gæste de tre universiteter og slutter med en reception i CIEL’s base på Green Ligthouse på Tagensvej. Alle er velkomne til arrangementet - læs mere i CBS’ kalender.

Tilføj kommentar