Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Unge og kvikke CBS-konsulenter

Skrevet af Bjørn Hyldkrog - Foto: Jørn Albertus - 15. december 2010 - 9:490 kommentarer
Mikkel Bjødstrup (tv) og Peter Rasmussen har ambitioner om på sigt at kunne tilbyde op til 50 CBS-studerende tilknytning som juniorkunsulent i 'det helt perfekte studiejob'.

To CBS-studerende har med bistand fra Copenhagen School of Entrepreneurship startet deres eget juniorkonsulenthus, Young & Bright Consult. Med en seniorkonsulent i baghånden som mentor og fire tilknyttede kandidatstuderende kaster de to nyslåede iværksættere sig nu ud på konsulentmarkedet – indledningsvis inden for marketing og salgsoptimering. En central ambition er at kunne tilbyde CBS-studerende det bedste studiejob i København.

Fra studerende til iværksætter med tilknyttede studerende
Mikkel Bjødstrup og Peter Rasmussen – førsteårs kandidatstuderende henholdsvis fra linjerne Økonomisk Markedsføring (EMF) og Finance and Strategic Management (FSM) på CBS – havde en forretningsidé. Det er den grundlæggende forudsætning for at blive iværksætter. Den gik de til Copenhagen School of Entrepreneurship (CSE) med – hvilket nok er det mest fornuftige, man som CBS-studerende med en forretningsidé kan gøre – i begyndelsen af semesteret. Der fik de den sparring og rådgivning, der gør, at de to nu er blevet iværksættere.

Young & Bright Consult er hermed på banen
De to CBS-studerende er i denne tid ved at slå dørene op for juniorkonsulenthuset Young & Bright Consult med kontorplads hos CSE, 1. sal på Howitzvej 60, Frederiksberg. Med en direktion bestående af de to ophavsmænd til ideen og en ekstern seniorkonsulent og med indtil videre fire tilknyttede juniorkonsulenter, der alle er kandidatstuderende på CBS, skal de nu i gang med at slå dørene ind hos små og mellemstore danske virksomheder for at hente opgaver hjem inden for i første omgang marketing og salgsoptimering.

- I begyndelsen af november annoncerede vi efter CBS-studerende, der kunne tænke sig at blive tilknyttede juniorkonsulenter gennem CBS Jobbank. I slutningen af måneden havde vi fundet de fire juniorkonsulenter, som vi starter op med – og vi er da altid åbne for at høre fra den helt rigtige profil. Det var rigtigt dejligt at opleve, hvor mange af vores medstuderende havde præcist samme tilgang som os – at det var mere interessant at investere i sin fremtid ved at sætte sine kompetencer i spil som projekttilknyttet konsulent, end det var at få et fast lønnet studiejob, fortæller Mikkel Bjødstrup, der nu selv får travlt med at sætte sine egnede kombinerede kompetencer fra bacheloruddannelsen og sit studiejob som marketingkonsulent for Mybanker.dk i spil for at trække kunder til forretningen.

Juniorkonsulenter med erfaren opbakning – ikke ’light konsulenter’
Forretningskonceptet er enkelt. CBS Studerende – indledningsvist fra de markedsføringsorienterede kandidatlinjer EMF, International Marketing & Management (IMM), Marketing Communications Management (MCM) med videre – vil påtage sig konsulentopgaver inden for marketing og salgsoptimering. De projekter, som de to iværksættere forestiller sig, at de selv og deres tilknyttede studenterkonsulenter kan påtage stig, strækker sig fra kundetilfredshedsundersøgelser og medarbejdertilfredshedsanalyser over markedsanalyser og marketingplaner til entry strategies, positionering og brandopbygning og videre.

- Vi forventer, at vores kundegrundlag bliver små og mellemstore virksomheder med begrænsede budgetter, der ikke almindeligvis bruger konsulenter. Hvad vi får ind af opgaver vil blive matchet med den eller de mest egnede af vores tilknyttede juniorkonsulenter, og alle opgaver vil have en erfaren seniorkonsulent tilknyttet som coach for at sikre kvaliteten. I vores optik er vores fremtidige muligheder og markedsværdi afhængige af, at vi hurtigt og smidigt kan levere gode resultater af høj kvalitet – så det, at vi er juniorkonsulenter må aldrig betyde, at vores produkt bliver ’konsulent light’ ydelser, siger Peter Rasmussen, der som den hard core finansierings-orienterede partner har stort fokus på forretningen.

Vil tilbyde det perfekte CBS studiejob
For de to iværksættere er Young & Bright Consult ikke nogen midlertidig forretningside. Tanken er, at juniorkonsulentvirksomheden skal vokse og udvide sig fra sit nuværende fokus på marketing til salgsoptimering til også at omfatte konsulentydelser inden for andre af de fagligheder, som CBS uddannelser byder på:

- Vores håb er, at vi efter endt uddannelse står en hel del erfaringer rigere med et helt færdigudviklet koncept og en solid forretning, som vi så driver videre som seniorkonsulenter. Drømmen er, at vi med udgangspunkt i vores medstuderendes evner og ambitioner kan komme op på permanent at tilbyde op til 50 af dem juniorkonsulent-tilknytning i noget, der er det perfekte CBS-studiejob, siger Mikkel Bjødstrup.

Young & Bright Consult's hjemmeside kan ses på: www.yb-consult.dk.