Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Tag din idé det næste skridt med Health Innovators

Skrevet af Lea Porsmose Hansen - Foto: CHI - 11. januar 2017 - 14:080 kommentarer
Studerende fra CBS, KU, DTU og Metropol kan ansøge om at deltage i Health Innovators – et nyt 13 ugers inkubator-program med fokus på sundhedsinnovation

Nu kan studerende fra CBS, KU, DTU og Metropol ansøge om at deltage i Health Innovators – et nyt inkubator-program med fokus på sundhedsinnovation.

1. marts begynder Health Innovators – et 13 ugers inkubator-program, der ligger ud over den almindelige undervisning, hvor studerende fra CBS, KU, DTU og Metropol får mulighed for at arbejde intensivt med en idé inden for sundhedsinnovation.

De studerende, som bliver optaget på programmet, får mulighed for at tage deres idé videre på vej mod en rigtig start-up virksomhed. Undervejs i forløbet vil der være oplæg, skræddersyet individuel rådgivning til hvert team, kontorpladser og meget mere.

Fra idé til virkelighed
Programmet henvender sig til studerende, som allerede har taget et kursus i entreprenørskab, men som mangler rammerne for at komme skridtet videre med deres idé. Bag programmet står Copenhagen Health Innovation, som er et samarbejde om at udvikle nye uddannelses- og udviklingsaktiviteter med fokus på innovation og entreprenørskab inden for sundhedsområdet. Det er et samarbejde mellem Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, CBS, Professionshøjskolen Metropol, Københavns Kommune og Region Hovedstaden.

- De studerende får mulighed for at arbejde med deres egen konkrete idé. I forløbet får de både hjælp til analyse- og forretningsdelen, så de kan komme fra interesse, til ’hvordan gør jeg i praksis’. Programmet giver rammerne og coachingen til at komme tættere på den faktiske realisering af en idé, forklarer Finn Valentin, professor på CBS. Han har været med til at udvikle inkubator-programmet og uddyber:

- Når man arbejder med innovation og entreprenørskab, er det ofte inden for et konkret område. De studerende vil lære, hvordan de tilpasser generelle egenskaber konkret til sundhedsområdet. Samtidig vil de stifte bekendtskab med andre fagligheder og miljøer på de andre institutioner.

En sektor med muligheder
Sundhedssektoren har et betydeligt omfang i Danmark, både hvad angår økonomi og ansatte. Samtidig er det en sektor, som står over for en lang række omstillinger i de kommende årtier.

- Sundhedssektoren er et meget spændende og lovende område for studerende, og der er mange muligheder inden for både økonomi, innovation og ledelse. Det gælder ikke mindst de mange virksomheder, Danmark har inden for området. Det er også grunden til, at CBS har valgt at oprette en kandidatuddannelse i sundhedsinnovation samt tage del i CHI-samarbejdet, fortæller Finn Valentin, der er leder af den nye kandidatgrad i sundhedsinnovation.

Tværfaglighed i højsædet
I udvælgelsesfasen vil der særligt blive lagt vægt på den tværfaglige sammensætning af grupperne. Det vil sige, at grupper dannet på tværs af uddannelsesinstitutioner har særligt gode odds.

Det er ligeledes vigtigt med en realistisk idé, der har et reelt potentiale, og at ansøgerne er indstillet på at bruge minimum 8-10 timer om ugen på projektet, for idéerne skal kunne udvikles og flyttes i løbet af de 13 uger.

Der er plads til 12-14 studerende på inkubator-forløbet, fordelt på grupper af 2-5 medlemmer. Grupperne skal være fastsat inden ansøgning. Hvis du mangler en gruppe, kan du finde team-medlemmer her: https://www.facebook.com/groups/1846722168945854/).

Det er muligt for både dansk- og engelsktalende at deltage, dog skal der minimum være en dansk-talende i hver gruppe.

Se mere om forløbet og ansøgningskravene på: http://copenhagenhealthinnovation.dk/health-innovators/

Ansøgningsfristen er den 1. februar, og Heath Innovators er støttet af EU's Socialfond.