Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Supply Chain Managementpris til 12-tals kandidatafhandling

Skrevet af Herbert Kotzab - Foto: Jørn Albertus - 28. oktober 2009 - 19:020 kommentarer
Fra venstre artiklens forfatter, professor Herbert Kotzab fra CBS; Line Ramm Sandberg fra Novozymes; de to vindere Kasper Kehlet Nørskov og Magnus Winther Johannsen samt deres vejleder, Michael Møller fra Accenture.

Bedste Cand.merc.(SCM) kandidatafhandling fik pris fra Novozymes og bedste HA(SCM) opgave blev præmieret af Missionpharma ved stort SCM-arrangement i sidste uge.

De to CBS-dimittender Magnus Winther Johannsen og Kasper Kehlet Nørskov var aftenens SCM-mænd, da de på et stort arrangement den 21. oktober modtog Novozymes-prisen for bedste cand.merc.(SCM) kandidatafhandling i år. De fik prisen for afhandlingen ”Supply Chain Risk Management – Analyse af leveringssikkerheden i Velux Hardware” med vejleder Michael Møller og censor Astrid Thygesen. Prisen på 10.000 kr. blev overrakt af Line Ramm Sandberg, der er Senior Director Supply Chain i Novozymes.

Den vindende opgave fik karakteren 12, hvilket er en god indikation på det høje faglige niveau, som Magnus Winther Johannsen og Kasper Kehlet Nørskov demonstrerer i opgaven.

Akademisk relevans for erhvervslivet
Den prisvindende afhandling skal ikke alene være på et højt akademisk stade, den skal også give værdi til de mange mennesker, som i det daglige arbejder med logistik, planlægning, indkøb, produktion og produktudvikling i SCM-verdenen. Samtidig skal den være innovativ, have et globalt sigte, være relevant også for virksomheder i krise samt fremstå på et top-professionelt niveau. Vi mener, at denne afhandling i høj grad opfylder de kriterier.
Line Ramm Sandberg understregede i sin begrundelse for prisen, at opgavens Supply Chain Risk Management model er bygget op med en matematisk fundament og er meget brugervenligt.

De øvrige to nominerede afhandlinger til Novozymes-prisen var:
Eva Grex and Nynne Jordal Dujardin med afhandlingen “Managing the medical supplies of UNICEF – A study of a humanitarian organization” samt Hans Teglhus Møller og Martin Holden Pejstrup med afhandlingen “Udbredelse og barrierer for anvendelse af vendor managed inventory i danske virskomheder”. Afhandlingen kan læses her.

Forbedring af logistisk effektivitet i Lundbeck A/S
Men det var ikke kun kandidater, der fik en pris. De to CBS-studerende Nadia Damiri og Thomas Skjødt havde ved samme lejlighed gjort sig fortjent til Missionpharma-prisen for bedste HA(SCM) opgave. Opgaven ”Forbedring af den logistiske effektivitet I H. Lundbeck A/S – på det europæiske marked”  indkasserede de to studerende prisen på 5.000 kr., som blev overrakt af Mikkel Wakefield, Chief Operating Officer i Missionpharma A/S. Vejleder var Poul-Erik Christiansen.

Opgave giver løsning på problemer kendt af mange danske virksomheder
De to studerendes HA-speciale angriber og løser en række distributions og logistiske problemer, som er kendt af mange virksomheder over hele Danmark. De løsninger og strategier, der foreslås i opgaven er relevante i den nuværende verdensomspændende krise, hvor behovet for likviditet og lave omkostninger er indlysende, mens man stadig skal holde et højt serviceniveau.

- Afhandlingen giver god inspiration til andre virksomheder om, hvordan de kan vurdere deres salgsstrategi i søgen efter et fremragende færdigvare-flow, sagde Mikkel Wakefield i sin begrundelse for prisen.

Overrakt ved stor SCM-konference
Begge priser blev overrakt under First Copenhagen Supply Chain Management Summit at CBS 2009, arrangeret i samarbejde med Henrik Knak. På konferencen deltog Klaus Kalstrub (CEO T&O Stelectric A/S), Paul Wiberg-Jørgensen (Vice President Logistics, Statens Serum Institut), Jesper Bodeholt (Finance Director, COOP) og Jakob Voel Krawack og Jack Tolboe (begge Cand. Merc. SCM studerende fra CBS) med spændende indlæg om ’Supply Chain Management og krisen’.

Arrangementet sluttede for de godt 80 deltagere med en reception, hvor debatten fortsatte livligt og de to vinderne blev gratuleret yderligere.

Tilføj kommentar