Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Stud.merc.AEF og CEO med 100.000 kroner i månedsløn

Skrevet af Miel PedersenJørn Albertus - Foto: Jørn Albertus - 3. september 2012 - 15:300 kommentarer
CBS OBSERVER kunne godt få Børge Nyborg ud af hans "Comfort Zone", når vi flyttede rundt med ham til videooptagelserne, men ikke på dette billede. Tryk på den lille røde pil for at se videoen.

Børge Nyborg brugte en måned af sin sommerferie på at lede Norges største rekrutterings- og vikarvirksomhed, Adecco, fra hovedsædet i Oslo. Se videoklip med den unge CBS’er og koncerndirektør.

Lækker læderstol og distanceret attitude bag et stort prangende skrivebord. Det var noget i den stil, vi forestillede os mødet med CEO Børge Nyborg ville blive før vi tog til Oslo for at besøge den 25-årige koncernchef hos Adecco Norge.

Selv om han i august ledede en virksomhed med en årsomsætning på 3,5 milliarder norske kroner, 600 fastansatte og mere end 8000 medarbejdere i job hver dag ude i det norske erhvervsliv, så kom vi til at kigge langt efter de store cigarer og privatchaufføren.

I stedet bliver vi tilbudt kaffe fra automaten af en stille og rolig ung norsk gut, der sidder i et stort åbent kontor sammen med de øvrige Adecco Norges direktion. En rigtig flink ung CBS-studerende, der med egne ord er til at bringe ud af sin ”comfort zone”, når vi møver rundt med ham under videooptagelserne til denne artikel.

Vandt storstilet konkurrence – Facebookstemmer skulle der til
Men nogen hr. hvem som helst er han nu ikke den gode Børge Nyborg. Det var trods alt ham, der i hård konkurrence med 1500 andre nordmænd blev udvalgt til at være koncernchef for Adecco i en måned.

Der skulle arbejdes hårdt for at komme i finalen med at brande sig selv, uddele flyers og samle stemmer på CBS, det var nemlig på Facebook, at finalefeltet blev endelig udvalgt.

Selve finalen var heller ikke bare endnu en røvsyg dag på kontoret, han vandt den i hård konkurrence foran fire andre, heriblandt Roar Nyerrød, der også er studerende på CBS.

Kan være ligefrem og hård i filten
I finalen udmærkede han sig ved at være en tand hårdere end de andre deltagere. I finaleopgaven ”Den svære samtale” skulle konkurrencedeltagerne tale med en fiktiv regionschef om dennes resultater, der ikke levede op til forventningerne.

Og mens de øvrige finalister forsøgte at gå diplomatisk til værks over for regionschefen, sagde Børge det ligeud som det var: at regionschefen ikke levede op til virksomhedens forventninger, og at han skulle tage sig sammen og gøre noget ved det.

- Men det var jo egentlig ret enkelt, for som chef har man et ansvar, og lever man ikke op til det ansvar, skal man jo ikke have jobbet, siger Børge, der får ikke mindre end 100.000 kroner for at være hos Adecco Norge i en måned.

Du kan læse mere om finalen her.

Studenter-CEO med rigtige beføjelser og opgaver
Børge var naturligvis begejstret, da han vandt finalen, men han vidste ikke hvad det reelt vil sige at være koncernchef, og hvad det betød hos Adecco.

- Jeg var utrolig spændt, men de ansatte har alle sammen taget virkelig godt imod mig her i virksomheden, og accepteret mig som chefen lige fra dag et, men der har selvfølgelig været mange ting, jeg har skullet sætte mig ind i, og der har jeg kunnet støtte mig op ad den rigtige koncernchef og den øvrige direktion, for ledelse bygger jo på erfaring, og det har jeg ikke, siger han:

- 80 procent af arbejdstiden består af møder, men når jeg møder ind om morgen, er det ikke altid, man lige ved hvilket møde, der skal afholdes først. Tingene går rigtig hurtigt, så en stor del af jobbet som chef er at have et godt overblik og kunne gennemskue hvilke ting, der skal prioriteres.

Udfordrende opgaver og masser af ansvar
I den måned han har været ansat har Børge både håndteret personalesager, været på forretningsrejse i Polen og rundt i Norge, for at deltage i konferencer og møder. Han har haft mange spændende arbejdsopgaver heriblandt har han skulle lave et business case om en virksomhed, som Adecco overvejer at opkøbe. Hans vigtigste opgave har været at revidere Adeccos budgetproces, fortæller han.

Men selvom det var krævende, og dagene sommetider blev lange, var der også tid til andet.

- Jeg blev tilbudt en lejlighed inde i Oslo, men min familie bor lige uden for byen, så jeg valgte at bo hos dem og i stedet fik jeg så tilbudt en bil af Adecco. Det overraskede mig faktisk en del, at man på trods af et krævende arbejde, også kunne have tid til at lave andre ting.

HA, kandidat og double degree på CBS og i USA
Børge Nyborg begyndte med at læse HA almen i 2008 og læser nu Cand.merc.(AEF) med en double degree.

Lige om lidt tager han til Belk College of Business ved UNC Charlotte http://belkcollege.uncc.edu/ i North Carolina. Her skal han tilbringe det sidste år af studierne og tilegne sig de to kandidatgrader. Det glæder han sig naturligvis til, men han kommer til at savne sit elskede København, det lægger han ikke skjul på.

Tilføj kommentar