Studerende fra tre kontinenter skal sammen lære om SCM

Skrevet af Anne Katrine Gottfred Jensen - Foto: Jørn Albertus - 31. august 2016 - 11:010 kommentarer
Studieleder professor Britta Gammelgaard (tv) overrakte fine gaver til holdet, der vandt den indledende case competition på det nye program. Fra venstre er det Serinda Kong, UBC, Peter Breum Mach Nielsen, CBS, og Fangwen Lin CHUK/Shenzhen Campus.

Fra universiteter i Hong Kong og Canada mødes unge i disse dage med deres nye medstuderende på CBS for at tage hul på bachelorprogrammet Global Supply Chain & Logistics Management. Den internationale forståelse skal gøre de studerende attraktive for erhvervslivet.

Et semester på CBS. Et ved The Chinese University of Hong Kong/Shenzhen Campus og et halvt år på The University of British Columbia. Et nyt bachelorprogram i Global Supply Chain & Logistics Management begynder i denne uge på CBS for i alt 42 studerende fra de 3 universiteter. En af dem er danske Emilie Fischer, der i et år har læst International Business på CBS.
”Rent fagligt har jeg, da muligheden bød sig, valgt programmet for at gøre min uddannelse mere specifik. Og socialt for at få relationer på tværs af kontinenter,” siger hun.

På CBS er professor Britta Gammelgaard, Department of Operations Management, ansvarlig for programmet.
”Danmark har en stærk international logistisk sektor, som i høj grad vil kunne drage nytte af de studerende, der kommer ud med en solid international erfaring og indsigt. Desuden er Supply Chain Management med globaliseringen blevet et ’hot topic’ for virksomheder, der har brug for at styre den stadig stigende kompleksitet i de internationale vare-, informations- og pengestrømme,” siger hun, der derfor forventer, at en bred kreds af virksomheder vil være klar til at rekruttere dimittender fra programmet, der varer to år, fordi de studerende slutter med undervisning på deres eget universitet efter halvandet år sammen.

De CBS-studerende er håndplukkede fra International Business og International Shipping and Trade.
”De tre universiteter har indgået en aftale om, at der i kurserne skal være et lokalt islæt, så de studerende konkret lærer noget om Supply Chain Management og logistik på hvert af de tre steder,” fortæller Britta Gammelgaard.

Den særlige profil på studierne på CBS er en tæt kontakt til praksis og et fokus på Europa. Mens universitetet i Hong Kong med en af verdens største containerhavne har fokus på globale spilleres aktiviteter her. Og det canadiske perspektiv er på den Nordamerikas vestkyst, hvor jernbane, skib, lastbil og fly mødes for at bringe varer til og fra Canada og andre nordamerikanske lokaliteter.

”De studerende fra de tre universiteter skal studere sammen i halvandet år. Vi er overbeviste om, at det giver dem alle en særlig international og kulturel forståelse i tillæg til de faglige kompetencer,” forklarer Britta Gammelgaard.
Emilie Fischer vil arbejde for, at hendes deltagelse i programmet bliver et plus på cv’et.
”Virksomhederne skal vide, vi er udvalgte og dygtige studerende, der kan bidrage fagligt og får en international forståelse. Det skal gøre, at det ikke er os, der henvender os til virksomhederne, men dem, der henvender sig til os,” siger hun.

Læs mere om programmet (http://www.cbs.dk/uddannelse/bacheloruddannelser/bsc-in-international-shipping-and-trade/global-supply-chain-management)
Kontakt Britta Gammelgaard for spørgsmål (http://www.cbs.dk/forskning/institutter-centre/institut-produktion-erhvervsoekonomi/medarbejdere/bgom)