Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Roskilde Open med grøn energi og korte shorts

Skrevet af Sebastian Damm - Foto: privatfotos. - 13. august 2012 - 15:080 kommentarer
Der er fest farver og højt humør, når CBS'erne fra Roskilde Open-campen er på banen. Alligevel bruger de næsten ikke nogen energi. Billederne stammer fra de to seneste år på festivalen.

I løbet af sommerferien er der selvfølgelig en masse CBS’ere at finde på landets festivaler. På Roskilde Festival omsætter drengene fra ’Camp Roskilde Open’ en masse af CBS-ånden til ren festivalenergi.

En Grøn Camp på Roskilde Festival
At der på Roskilde festivalen findes en ’Camp Roskilde Open’ er et tilbagevendende fænomen. For tredje år i træk har 19 friske drengerøve, hvoraf størstedelen er CBS-studerende, valgt at tage tennis-tema og grøn energi på Festival.

Drengene vandt sidste år både titlen ’Camp of the Day’ samt ’Årets Green Camp’ på grund af deres høje energiniveau, når det gjaldt fest, og deres imponerende lave energiniveau, når det gjaldt CO2-udledning.

Det grønne starter allerede på vej til festival
For de tennis-glade og miljøbevidste drenge i ’Camp Roskilde Open’ gik starten på årets Roskilde Festival i København. Herfra havde hele holdet nemlig besluttet at tage turen til Roskilde på cykel.

Roskilde Open-deltager og stud.merc.(IMM) fra CBS, Frederik Bjergager, forklarede, at selv om der var lidt frygt for, at en 45 km lang cykeltur ville være en lige lovligt hård start på ni dages festival, så endte det med at være en både sjov og bæredygtig måde at skyde årets Roskilde Festivalen i gang på.

Grøn energi, fest, tennis og…
Bæredygtigheden er fuldstændig central for ’Camp Roskilde Open’. Ud over at have både affaldssorteringssystem og lavenergi LED-belysning i lejren, så er det anlæg, der hvert år spiller op til fest, 100 procent drevet af solenergi.

Det er et lidt imponerende faktum, når man tænker på, at drengenes årlige event, ’Fest i L’, er en af de ubestridt største privatarrangerede fester overhovedet på Roskilde Festivalen – gerne med op mod 10.000 tilmeldte på Facebook.

Alle disse grønne tiltag er pakket ind i et solidt tennis-tema, der stilmæssigt udfordrer Björn Borg i hans velmagtsdage.

…præmieambitioner, men de er jo også CBS’ere
Ambitionen var at vinde ’Årets Camp’, men Frederik Bjergager og de andre drenge måtte ’nøjes’ med at vinde ’Camp of the Day’ i stedet. Det slog dog ikke skår i glæden, forsikrede Frederik:

- For hvert år bliver det sjovere og sjovere at lave dette projekt, og for hvert år lærer vi mere og mere, og får nye ideer.