Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Rigtig meget lige ved og næsten for CBS Case Competition team

Skrevet af Jørn Albertus - 10. maj 2012 - 14:430 kommentarer
CBS holdet i fineste skrud: fra venstre Shafak Samsheer, Victor Olsson, Karin Blomqvist og Christian Refshauge. Længst til højre er det værten Jean-Baptiste Herlem fra HEC Montreal.

Holdet blev nummer to i HEC Montreals Case Competition, men det har god grund til at være stolte, for de gjorde det i konkurrence med temmelig erhvervserfarne MBA-studerende fra USA. Se video fra konkurrencen.

I sidste uge repræsenterede stud.merc.(it.) Shafak Samsheer, stud.merc. AEF Victor Olsson, stud.merc. FSM Karin Blomqvist og stud.merc.(it.) Christian Refshauge CBS ved International Graduate Competition på HEC Montréal.

- Vi havde egentlig ikke regnet med at komme i finalen, men det kom vi. Vi er godt tilfredse med vores løsning, og at vi kom i finalen, fortæller en pæn stolt Christian Refshauge efter præstationen, hvor CBS-holdet, endte som nummer to.

Holdets indsats blegner ikke ligefrem ved, at det var første gang, at de var med i en konkurrence sammen.

Utraditionelt case med imperfekt information
Selve caset var meget utraditionelt, men realistisk bygget op, fortæller Christian Refshauge. De fire deltagere på hvert hold havde hver sin funktion inden for de fire discipliner, strategi, finansiering, marketing og HR.

De første 9 timer, var de forskellige deltagere samlet efter funktion på tværs af holdene, og de måtte ikke tale med deres holdkammerater, her fik de information om casevirksomheden ud fra deres funktion. Når de så kom tilbage, havde de vidt forskellige informationer bestemt af deres funktion på holdene, og al denne viden skulle først deles internt på holdet før, man kunne gå i gang med at løse caset.

I videoen kan du se, hvordan ugen forløb.

Seks hold deltog fra følgende universiteter: Aalto University (Finland), Queensland University of Technology – QUT (Australen), John Molson School of Business, Concordia University – JMSB (Canada). Simon Graduate School of Business – University of Rochester (USA), HEC Montréal (Canada) og CBS.

Når amerikanske universiteter, deltager gør de det ofte med hold af MBA-studerende, som er ældre fordi man 'over there' oftest går på MBA, når man har været 10-12 år ude i erhvervslivet. I denne konkurrence blev vinderne netop et MBA-hold fra Simon Graduate School of Business – University of Rochester (USA) med høj erhvervserfaring. Dette ønsker Christian Refshauge dog ikke at spekulere i. Han mener, at konkurrencen blev vundet af det bedste hold.

Casevirksomheden var en canadisk virksomhed, der leverer udstyr til Upstream Oil og som har mange problemer inden for finansiering, strategi, marketingog HR.