Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Projekt om forsyningskæder i kræftbehandling fik Dachser-prisen

Skrevet af Ann-Kathrine Christensen - Foto: AAASCM - 16. december 2016 - 13:070 kommentarer
Vinderne af Dachser-prisen 2016 Nana Beier og Thomas Fly Højmark, som står sammen med deres studieleder Aseem Kinra (til venstre) og Managinig Director i Dachser Nordic, Finn Skovbo Pedersen (til højre).

Nana Beier og Thomas Fly Højmark løb med Dachser-prisen 2016 og Dachser-checken på 10.000 kr. for deres afhandling om optimering af forsyningskæder i kræftbehandlingen på tarmkræftafdelingen i Region Hovedstaden.

Nana Beier og Thomas Fly Højmark, som var studerende på HD-SCM på CBS, modtog Dachser-prisen på baggrund af deres afhandling, der blev beskrevet som en værdiskabelse for samfundet som et hele. I projektet undersøgte de to studerende relationerne mellem sygehusenes behandling af tarmkræft med fokus på optimering af forsyningskæder i sektoren.

Ud af de seks afhandlinger, som havde fået karakteren 12 på HD-SCM, blev vinderne fundet i et felt på tre projekter, som var nomineret til Dachser-prisen. Den blev uddelt på CBS i forbindelse med arrangementet ”Supply Chain Leaders Forum”, som er et fagligt forum for unge logistiktalenter. Alle de nominerede modtog blomster og et certifikat ved arrangementet.

Tog ikke det sikre valg
I år var niveauet højt blandt de nominerede projekter, og det kom som en overraskelse for de to vindere, at deres projekt fik prisen.

Det var især afhandlingens høje grad af erhvervs- og samfundsrelevans samt kombinationen af en svær problemstilling og et fokus på service, som gjorde, at lige netop Thomas Fly Højmarks og Nana Beiers afhandlingen vandt Dachser-prisen 2016.

Men hvad skal der til for at få Dachser-prisen? Ifølge Thomas Fly Højmark er det sikre valg ikke vejen frem:

-Det kræver noget anderledes. Vi kunne sagtens have valgt noget andet, som var mere ligetil, men vi valgte efter det, vi havde passion for og synes var spændende, fortæller Thomas Fly Højmark og fortsætter:

- Man skal turde gribe ud efter noget, som ikke er lige til.

Dachser-prisen gives for den bedste HD-SCM-afhandling en gang om året. HD-SCM er en af de mange to-årige HD-uddannelser, som udbydes på CBS. HD-SCM er en efteruddannelse, der giver de studerende kompetencer inden for design og effektiv styring af værdikæder. Linjen specialiserer sig inden for enten strategisk indkøb, logistik/shipping eller procesudvikling.