Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Prisregn over CBS

Skrevet af Jørn AlbertusLonnie Høgh - Foto: Bjarke MacCarthy - 23. april 2012 - 21:160 kommentarer
En stolt Kim Eickworth, der har været betjent på CBS i ti år og er blevet et kendt ansigt, fordi han er serviceminded og god til at sætte gang i kollegerne, når der er noget, der bare skal ordnes.

Et universitet som CBS er afhængigt af mange, der gør forskel for andre. Det afspejlede sig, da der blev uddelt priser til såvel aktive og dygtige studerende, en dygtig betjent og fremtrædende forskere.

Mange kender ham, endnu flere er blevet hjulpet af ham og de fleste har set ham. Kim Eickworth har været ansat på CBS som betjent i 10 år, og han har blandt andet overblikket over borde, stole og andet materiel, der skal flyttes rundt i København, når CBS afholder skriftlige eksamener.

- Kim gør en forskel for mange mennesker, sagde rektor Per Holten-Andersen ved prisoverrækkelsen, hvor han understregede, at det glædede ham særlig meget at uddele årets priser til de administrative medarbejdere:

- Vi må ikke glemme, at uden administrationen kunne vores forskning og uddannelse ikke eksistere, sagde han.

CBS’ anden administrative pris gik til et hold medarbejdere, der har haft en nøglefunktion i forhold til den succes som eliteuddannelse Advanced Economics and Finance har opnået. Holdet har ændret optagelsesproceduren, så det er muligt for uddannelsen at konkurrere med tilsvarende internationale uddannelser og dermed sikre, at det er højt kvalificerede ansøgere, der søger uddannelsen.

Tre studenterpriser til aktive i studiemiljø og studenterpolitik
Stud.merc. ASC Asger Bryderup fik sin pris for sit store og langvarigt arbejde for at forbedre studiemiljøet for internationale studerende på CBS og de aktive i CBS Sport.

Stud.ling.merc IKM Britt Boye Nyvang blev priset for sit aktive engagement i studenterpolitik og studiereformen på IVK samt sit mangeårige ildsjælsarbejde i BA-intro.

Stud.merc. SOL Signe Gammelgaard Kristensen fik sin pris for sin aktive involvering i studenterpolitisk arbejde i CBS Students bestyrelse, DSF med mere og for at have gjort et stort arbejde med i genoplivningen af CBS Students Rusbog.

FUHUS forskningspriser til fremtrædende forskere og formidlere
På forskersiden var det professor Steffen Andersen fra Økonomisk Institut og professor Peer Hull Kristensen fra Department of Business and Politics, der løb med FUHUs forskningspriser.

FUHU’s formand Birgit Aagaard-Svendsen fremhævede Steffen Andersen som en rollemodel for mange yngre økonomer på grund af sin omfattende publikationsliste. Hun fremhævede også Peer Hull Kristensens langvarige forskningssamarbejde med en lang række virksomheder.

Det var to kendte ansigter, der løb med FUHU’s forskningsformidlingspriser, nemlig lektor Nanna Mik-Meyer fra Institut for Organisation og professor Anker Brink Lund fra Department of Business and Politics.

Udover de ovennævnte priser var der også priser til årets undervisere. Det kan du læse om her på cbs.dk.

Der blev ligeledes udnævnt tre æresdoktorer inden for erhvervsøkonomiske discipliner, der er vigtige for mange CBS-forskere. Dem kan du læse om her 

Nedenfor kan du downloade begrundelserne for de forskellige priser på engelsk.

(Kilde: CBS Share)

Info: 

De fik priser

FUHU Forsknings- og formidlingspris
Lektor Nanna Mik-Meyer, Institut for Organisation
Professor Anker Brink Lund, Department of Business and Politics

FUHU Forskningspris
Professor Steffen Andersen, Økonomisk Institut
Professor Peer Hull Kristensen, Department of Business and Politics

FUHU Undervisningspris
Holdet bag Strateginet:  Lektor Lise Justesen, Institut for Organisation; forskningsadjunkt Susanne Boch Waldorff, Institut for Organisation; professor Martin Kornberger, Institut for Organisation; forskningsadjunkt Marianne Stang Våland, Institut for Organisation; videnskabelig assistent Mette Lisby, Institut for Organisation; lektor Serden Özcan, Institut for Innovation og Organisationsøkonomi; 

CBS Undervisningspris
Ekstern lektor Henrich Dahlgren, Institut for Innovation og Organisationsøkonomi
Adjunkt James Perry, Department of Business and Politics

CBS Studenterpris
Asger Bryderup
Britt Boye Nyvang
Signe Gammelgaard Kristensen

CBS Administrationspris 
Betjent Kim Eickworth, Campus Service
Holdet fra Admissions Office: Fuldmægtig Ditte Wulff, fuldmægtig Winnie Pejtersen, overassistent Christel Johnsen, AC-medarbejder Simona Nicola, studentermedhjælp Hana Lettlova, fuldmægtig Birgitte Saxtorph,

Æresdoktorer - CBS 2012
Professor Deirdre N. McCloskey
Gothenburg University, Sweden
Distinguished Professor, University of Illinois, Chicago

Professor Birger Wernerfelt
J C Penny Professor, Massachusetts Institute of Technology

Professor David Cooper
School of Business, University of Alberta, Canada

Tilføj kommentar