Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Ph.d.-stipendiat fra CBS modtager eliteforsker-stipendium

Skrevet af Lonnie Høgh - 27. januar 2011 - 12:160 kommentarer
Anders Koed Madsenfra Institut for Organisation var en af årets 16 meget talentfulde ph.d. studerende, der modtog Elite'Forsk rejsestipendiet på 300.000 kr.

Ph.d.-studerende Anders Koed Madsen fra CBS’ Institut for Organisation er blevet tildelt Videnskabsministeriets EliteForsk-rejsestipendium. Rejsestipendiet vil blive brugt på et ophold på Columbia University i New York efterfulgt af et ophold på Goldsmiths, University of London.

Ph.d. projekt om sociale medier udløser prestigefyldt rejsestipendium
Anders Koed Madsen fra Institut for Organisation har fået Videnskabsministeriets EliteForsk-rejsestipendium på baggrund af sit ph.d.- projekt ’Internettet som socialt mikroskop – Hvad kan vi lære af digitale spor?’

- Jeg forsker i, hvordan samfundsvidenskaben kan bruge digitale spor som hyperlinks og tweets til at forstå sociale dynamikker omkring nye teknologier. Ved at følge den måde folk bevæger sig rundt på nettet på og de ord der bruges, kan vi måske opnå en ny form for forståelse, der adskiller sig fra den, vi får gennem spørgeskemaer, fokusgrupper og interviews, forklarer Anders Koed Madsen.

USA og Storbritannien venter
Han planlægger at bruge EliteForsk-rejsestipendiet, der er på 300.000 kr., på et ophold på Columbia University i New York efterfulgt af et ophold på Goldsmiths, University of London.

- Jeg skal være på Columbia i efteråret 2011, hvor jeg vil fokusere på teori. I foråret 2012 skal jeg være på Goldsmiths, hvor jeg vil beskæftige mig med diskussioner om web-sociologi. Mit forskningsfelt er ikke specielt udviklet i Danmark, og derfor er det vigtigt for mig at komme til nogle af de bedste forskningsmiljøer i verden inden for dette felt, siger Anders Koed Madsen.

Info: 

Videnskabsministeriets EliteForsk-rejsestipendium

EliteForsk er igangsat af videnskabsministeren som en ramme for tiltag, der har til formål at finde, styrke og pleje nogle af landets dygtigste og mest talentfulde forskere. EliteForsk-rejsestipendiet er på 300.000 kr. og skal bidrage til, at meget talentfulde ph.d.-studerende kan få længerevarende studieophold ved de allerbedste forskningsmiljøer i verden. Rejsestipendierne blev uddelt første gang i januar 2007.

Læs mere på eliteforsk.dk