Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Nyvalgte CBS Students formænd tager kampen op

Skrevet af Iben Pedersen Sonne - Foto: Hanna Ollinen - 31. januar 2012 - 14:003 kommentarer
Philip Hardø (tv) og Niklas Frijs-Madsen, CBS Students nye formænd følger op på den præcedens for at dele formandskabet, som deres forgængere skabte.

I december blev de valgt som nye formænd for CBS Students. De har nu fundet sig til rette i Students' kontor og er klar til at arbejde for CBS' og CBS’ studerendes ve og vel.

Dobbelt-formand i CBS Students igen i år
Efter et veloverstået valg, med rekordstor valgdeltagelse, er den nyvalgte formandsduo, Niklas Frijs-Madsen og Philip Hardø, klar til at bære faklen videre i CBS Students. Niklas og Philip, der i forvejen var aktive i Students og har været nære venner gennem studiet, har lige som deres forgængere valgt at dele formandskabet og de dertilhørende arbejdsopgaver imellem sig.

De to er klare over og forberedte på, at formandskabet er et kæmpe arbejde. De har taget titlen til sig med optimisme og engagement og er ikke skræmt af den stejle læringskurve.

- Det er hårdt arbejde, men det er virkeligt spændende og relevant, fortæller Phillip Hardø.

De to nye formænd har brugt deres første måneds tid ’in office’ på møder og samtaler og mener nu, at de har godt styr på deres netværk, så arbejdet for alvor kan gå i gang.

En organisation i stor udvikling
Gennem de seneste par år har CBS Students oplevet store fremskridt, såvel økonomisk, som indflydelsesmæssigt og i forhold til studenterorganisationens interne struktur. De to afgåede formænd, Anders Kjemtrup og Sebastian Damm, havde nemlig lagt et stort arbejde i at få styr på organisationens regnskaber, arbejdsgange og administration.

- Anders Kjemtrup har gjort et kæmpe stykke arbejde for organisationen, og vi er meget glade for at overtage så solidt et fundament, som vi kan bygge videre på, siger Niklas Frijs-Madsen, mens han og Philip Hardø nikker til hinanden.

Organisationen har også kunnet fornemme en stor fremgang i kommunikation med CBS’ ledelse, der ifølge de nye formænd har indset, hvor stor betydning Students har i forhold til at få de studerendes stemme med på råd, når der skal tages langtidsholdbare beslutninger. Niklas og Philip ser derfor meget frem til et godt samarbejde med CBS’ nye rektor, Per Holten-Andersen, der i sin tale ved CBS’ nytårskur lovede, at de studerende som CBS’ slutbrugere ville blive inddraget og få indflydelse på ledelsen.

Nu skal det gode budskab spredes
En af de opgaver, der fylder meget for de nye formænd, er at få kommunikeret CBS Students’ arbejde til CBS’ cirka 19.000 studerende. Students arbejder på tværs af alle niveauer på CBS og har en finger med i spillet i de fleste beslutningsprocesser. Derfor er det vigtigt for Philip og Niklas, at flere studerende er klar over, hvad der arbejdes med, og hvor unik en studenterorganisation CBS Students er.

En af opgaverne består i at opdatere CBS Students’ hjemmeside og at skabe et stort netværk på CBS Students' Facebookside – tiltag som måske kunne gøre flere interesserede i at melde sig som frivillige og dermed komme med i og få indflydelse på nogle af de mange spændende projekter.
Der er altid plads til og brug for frivillige. Alle, der har lyst til at være en aktiv del af Students, kan til hver en tid melde sig – det er bare at banke på døren på kontoret på Solbjerg Plads og fortælle, hvad man er interesseret i.

De frivillige får tildelt opgaver inden for deres interesser og kunnen, fortæller Philip og Niklas. Som formænd koordinerer de to de frivillige – og der er opgaver indenfor alle kategorier. De nytiltrådte formænd startede selv som frivillige i organisationen og har kun positive erfaringer. Blandt andet fortæller de om, hvordan Students har givet dem et kæmpe netværk og mange kvalificerende kompetencer, som man kan tage med sig videre på arbejdsmarkedet.
Spændende projekter i 2012

Philip og Niklas går motiverede et år med store udfordringer og mange interessante projekter i møde. Blandt meget andet fortsætter de arbejdet for igen i år at udsende en RUS-bog som velkomst til nye CBS-studerende, de kæmper for at bevare introforløbet, arbejder på at sende frivillige til Roskilde Festival, arbejder for at gøre CBS’ studieadministration mere gennemskuelig og forsøger at bane vej for andre studenterinitiativer og organisationer.