Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Ny samlet job- og studieportal til Europa

Skrevet af Thomas Edvardsen - Foto: ukendt - 4. januar 2011 - 10:540 kommentarer
Og så er det ellers velkommen til Graduateland.

Graduateland er en portal for studerende og dimittender, der åbner for kontakten mellem dem og 35.000 jobs, praktikpladser og kandidatprogrammer i europæiske virskomheder. Det er jo godt nyt for all jobsøgende. Portalen byder tillige på et væld af informationer om alverdens europæiske universiteter til studerende, der tænker på udveksling her i vinterkulden – og det er jo interessant for studerende. Initiativtagerne er faktisk to CBS-studerende.

Gennem portalen til jobs, internships, studie eller udveksling
I stedet for at skulle ind på hver enkelt arbejdsgivers hjemmeside, tilbyder Graduateland ’one stop shopping’ i jobs, internships og kandidatprogrammer fra de mest attraktive arbejdsgivere i hele Europa. Desuden kan studerende, der gerne vil på udveksling, søge mellem næsten 1000 profiler på universiteter – og det helt ned i detaljer som for eksempel geografi, fag og boligforhold. Dertil kommer, at Graduateland gør de internationale muligheder gennemsigtige, hvilket altid har været et problem hidtil.

Godt værn mod ledighed
På CBS ligger dimittendledigheden på omkring de 20 procent, mens arbejdsløsheden i Spanien nærmer sig de 40 procent. Derfor er det også rart, at det fremover bliver nemmere at overskue jobjunglen. Graduateland er nemlig bygget op som et forum for at gøre det endnu lettere. Det indebærer, at brugerne kan give karakterer til og lægge kommentarer om både arbejdsgivere og universiteter, hvilket kan være med til at give et mere klart og opdateret billede af, hvor det er værd at søge hen. Det burde alt andet lige give bedre muligheder for at få drømmejobbet eller komme på udveksling det helt rigtige sted.

Det koster gratis at blive bruger
Idéen bag Graduateland er, at det skal være helt gratis for jobsøgende at oprette en profil og bruge siden med god mulighed for at vælge og vrage. Det er også gratis at lægge jobs, internships og universitetsprofiler på siden. Den model giver maksimal værdi til såvel brugere som virksomheder og universiteter.

Indtægterne kommer ind ved at skabe merværdi. Graduateland tjener sine penge på at tilbyde øget eksponering af jobs og profiler, hvis en sådan service ønskes, samt at tilbyde virksomhederne at ’headhunte’ de studerende og nyuddannede for dem.

Ens for alle universiteter og arbejdsgivere er det, at teknikken bag sørger for, at profiler og jobs altid er opdaterede automatisk. Det er også grunden til, at så stor en mængde af jobs og tilbud kan gøres tilgængelige så billigt.

Initiativtagerne mødte hinanden på bacheloren
De to CBS-studerende – Patrick Lund og Jens Reimer Olesen, der fik ideen til Graduateland – mødte hinanden, mens de læste BSc in International Business and Politics. De savnede begge de tilbud, de nu selv har skabt adgang til med Graduateland.

Hjemmesiden har dog udviklet sig meget hen ad vejen. Der er kommet tre dygtige IT-folk til, og det har været en spændende proces at gå balancegang mellem at tilbyde værdi for virksomhederne og holde projektet i øjenhøjde for de studerende.

- Virksomhederne har været rigtig gode samarbejdspartnere igennem processen, og vi har som studerende hele tiden haft et skarpt øje på, hvad de studerende har manglet. Når det drejer sig om at starte en virksomhed, er CBS et fantastisk sted at møde andre med drive og ambitioner og et sted, hvor vi har lært økonomisk tankegang. Det har dog været svært at bruge mange af de teoretiske emner konkret i løbet af processen, men vi er rigtig glade for resultatet, siger Senior Manager Patrick Lund.

Medsstifteren af Graduateland håber på, at de studerende vil tage mødet mellem de sociale medier og de mange tilbud til sig.

Link til Graduateland