Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Nordiske studerende elsker Danmark

Skrevet af Mikkel Røddik Christensen - Foto: Jørn Albertus - 21. januar 2010 - 11:550 kommentarer
Norge er det af vores nabolande, der sender flest studerende af sted til andre nordiske lande. På billedet ses nogle norske CBS'ere ved en stand for studenterorganisationen Norsk Næringsutvalg.

Danmark er den absolutte topscorer når det gælder studerende fra Norge, Sverige, Finland og Island, men kun få danske unge tager den anden vej for at uddanne sig. Det undrer videnskabsminister Helge Sander (V).
 

Kun 539 danske studerende i Norden
5000 nordiske studerende er i øjeblikket i gang med at tage en hel uddannelse i Danmark, og der er langt ned til Sverige på andenpladsen med 2000. Det af vores nabolande, der sender flest er sted er Norge med 2888 og til sammenligner virker det danske tal usædvanligt lavt. Ifølge Videnskabsministeriet er der nemlig kun 539 danskere, der i år er i gang med at tage en hel uddannelse i et andet nordisk land.
I en kommentar fra Videnskabsministeriets hjemmeside fortæller Helge Sander om tallene:

–Det er meget positivt, at studerende fra Norden vælger Danmark som deres mest populære studieland i hele Norden. Placeringen ligger helt i tråd med regeringens ambition om at gøre Danmark til et attraktivt land at studere i – også for internationale studerende.

– Det er dog paradoksalt, at så få danskere vælger at tage en videregående uddannelse i et andet nordisk land. De nordiske lande er nogle af vore vigtigste handels- og samarbejdspartnere. Derfor er det en klar fordel for de kommende kandidater selv, hvis de i en periode har opholdt sig i et andet nordisk land, siger videnskabsminister Helge Sander.

– Det handler selvfølgelig ikke om at begrænse danske studerende i at tage til USA, Australien og Kina – tværtimod er ophold på den anden side af jorden ofte guld værd senere i arbejdslivet. Men i en global tidsalder må vi bare ikke glemme de muligheder, der ligger hos vore naboer, siger Helge Sander.

 

Tilføj kommentar