Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Nexus’ største semesterstartsfest nogensinde

Skrevet af Naima Yasin Abdi - Foto: Morten Andersen - Photo & Co - 5. september 2012 - 15:010 kommentarer
Fest på hele Solbjerg Plads' studenterstrøg for 2000 CBS-studerende ved efterårets første torsdagsbar.

Opdateret: Torsdag aften bød på fest for hele 2000 danseglade CBS-studerende (kun CBS-studerende!) i hele Solbjerg Plads’ stueetage. CBS’ største semesterstartsfest nogensinde skudt i gang ved efterårets første torsdagsbar.

Semesterstartsfest ud over hele Solbjerg Plads’ studenterstrøg
For første gang nogensinde vil hele stueetagen på Solbjerg Plads være lukket af og reserveret de studerende. Det bliver til en overdrevet fed fest med 2000 studerende, DJ´s Rasmus Dyrskjødt og Anders K samt live show med 'the notorious' Dj Aligator!

Nexus og CBS Students har kæmpet en hård kamp for at få arrangementet op at stå. Men nu har de med blandt andre rektors støtte fået brandmyndighedernes godkendelse til at lukke op til 2000 studerende ind og feste i CBS' hellige haller.

Dette gør dog, at Solbjerg vil blive lukket af i tidsrummet mellem klokken 18 og 20 på torsdag, men Nexus gøre klar til den største CBS-fest nogensinde. Der vil så være op til flere barer, musik og glade dage på udendørsarealerne – så man ikke behøver at afbryde sine egne forberedelser.

Bred opbakning til festen fra top til bund på CBS
CBS, CBS Students og Nexus har arbejdet hårdt for at få lov til at åbne op for så mange studerende, da det normalt kun er plads til knapt halvdelen. Det er Nexus barchef, Kate Pilkington, utroligt glad for. Hun fortæller, at hun virkelig sætter pris på den opbakning, Nexus har fået fra rektor Per Holten-Andersen, Biblioteks- og Campusdirektør René Steffensen, CBS Students og Spisestuerne for at gøre festen mulig.

Thomas Edvardsen, der sidder i bestyrelsen for Spisestuerne for CBS Students, glæder sig over, at der kan blive plads til, at så mange nye studerende kan få en god start på semestret og få mødt alle de andre nye studerende. Phillip Hardøe, formand for CBS Students, er også begejstret.

Det fede studieliv er også at kunne feste og socialisere
CBS Students lægger stor vægt på, at CBS tilbyder et attraktivt studiemiljø og skaber mulighed for møde studerende fra forskellige studieretninger.

Phillip Hardøe mener, at det at studere er mere end at bare at gå i skole, gå til forelæsning og læse tekster – at være en del af sit studieliv er også at komme ud og feste og socialisere. Derfor er han også utroligt glad for, at rektor støttede op om semesterstartsfesten på torsdag.

- Vi har haft en større optagelseskvotient i år, og derfor er det bare endnu federe, at der er skabt plads til flere studerende. Den første semesterstartsfest har altid et ry for at være en overdrevet fed fest, og vi vil gøre vores til, at det lever op til sig selv på torsdag, siger Phillip Hardøe, der personligt glæder sig til DJ Aligator.

Støt en god sag uden at stige af barstolen
Årets første torsdagsbar er dog ikke kun fest og glade dage. Der er nemlig også et socialt element. CBS, Nexus og Frederiksberg kommune er nemlig gået i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp og vil samle ind til ’Verdens Flygtninge’.

Selv om entreen til Nexus’ torsdagsbar normalt er gratis, vil der denne torsdag blive opkrævet 20 DKK i entre ved indgangen – det står Dansk flygtningehjælp for. Så tag din (små)penge med, støt op og fest så løs med god samvittighed. Raslebøssernes indhold vil gå til at lave en helhedsløsning for skolebørn i Orientale provinsen i Den Demokratiske Republik Congo (DR Congo) – til såvel bygning af skoler som toiletter og vandforsyning.

Indsamlingen til ’Verdens Flygtninge’ vil faktisk være synlig på Solbjerg Plads hele dagen, da en gruppe studerende frivilligt har planlagt at samle ind. De vil i samarbejde med Studenterhuset http://studenterhuset.com/ sælge lækre kager til fordel for ’Verdens Flygtninge’ om eftermiddagen.

CBS Students Only! og andet praktisk med udråbstegn!
Semesterstartsfesten er udelukkende forbeholdt CBS-studerende – så husk studiekortet eller jeres optagelsesbrev!

Gem invitationen til din bedste ven, som ikke er CBS’er, til en anden gang – de kommer bare ikke ind!

Husk at medbringe kontanter, da nogle af barene ikke modtager Dankort!

Garderoben koster 10 DKK, og der vil blive opstillet flere toiletter udendørs, så benyt jer venligst af disse (i stedet for buskene) så Nexus og CBS kan bevare det gode venskab til naboerne!

Kom og afslut en uge med studiestart, nye indtryk, nye mennesker og en stadig overraskende varm sommersol med et brag af en fest!