Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Lutter nye frontfigurer ved CBS Årsfest

Skrevet af Bjørn Hyldkrog - Foto: Jørn Albertus - 26. marts 2012 - 14:372 kommentarer
Overbliks- og stemningsbillede fra Ovnhallen ved starten på CBS Årsfest 2012.

Årsfesten 2012 var vendt tilbage til sit gammelkendte koncept til stor glæde for CBS' samarbejdspartnere, medarbejdere og studerende. De fejrede med ny rektor, ny bestyrelsesformand, ny minister og nye CBS Students-formænd CBS fredag aften.

Nye top-profiler, lattermild stemning og selskabstøj
CBS viste sig fra sin bedste side ved årsfesten fredag den 23. marts. De gjorde CBS’erne i deres bedste festtøj også, og Spisestuerne, der stod for mad og drikke, havde absolut heller ikke noget at skamme sig over. CBS Årsfest var vendt tilbage til sit gamle koncept, og Ovnhallen summede af god stemning, men meget var ganske nyt i år.

Rektor Per Holten-Andersen bød som kombineret toastmaster og førstetaler velkommen og dvælede ved, at der var lutter nye figurer på toppe af CBS’ kransekage – han selv som ny rektor, Peter Schütze som ny bestyrelsesformand, Morten Østergaard som ny minister (og alligevel på sit fjerde besøg på CBS, siden han blev minister) samt Philip Hardø og Nicklas Frijs-Madsen som nye CBS Students formænd.

Tre en halv gange rosende ord og god humor
CBS skulle fejres, og feteret blev CBS. Rektor lagde ud, hvor god en tilstand CBS er i og understregede, at det ikke var hans fortjeneste. Efter en gennemgang af udvalgte forcer understregede Per Holten-Andersen, at man på CBS skulle blive bedre til én ting, nemlig at forklare CBS’ værdi og den opgave, vi tager på os over for samfundet. Talen bød endvidere på citater fra både John F. Kennedy og Winston Churchill og mundede ud i en hyldest til demokratiet, der aldrig må tages for givet.

Bestyrelsesformand Peter Schütze dvælede i sin tale ved hvor inspirerende, det havde været for ham at komme vidt omkring på CBS, hvor imponeret han er over de studerende, og hvor imponerende CBS’ renommé og repræsentation er i udlandet. Det er alt sammen noget, der skaber stolthed hos en bestyrelsesformand. Peter Schütze rundede af med at takke ministeren for gavmildheden over for uddannelserne, mindede ministeren om ikke at glemme forskningen, anmodede ministeren om mere stabile og forudsigelige bevillinger og til sidst en vits.

Minister for forskning, innovation og videregående uddannelser Morten Østergaard kom i sin tale også med mange fine eksempler på CBS’ fortræffeligheder – herunder kandidaternes høje ansættelsesgrad efter endt uddannelse, viljen til at kaste sig over samfundsmæssige udfordringer, indsatsen inden for innovation og entrepreneurship. Morten Østergaard hæftede sig desuden ved, at CBS’ årsfest er den eneste af universiteternes årsfester, der bliver holdt på engelsk, og erklærede sig mere end lidt imponeret over CBS’ internationale reputations-ranking.

De to CBS Students-formænd, Philip Hardø og Niklas Frijs-Madsen, rundede af med en klar demonstration af, at de yngre generationer har en bedre engelsk udtale end de ældre. De ping-pongede på skift og tog tilhørerne på tour med udgangspunkt i deres egen studiestart ’engang i 70’erne’. De spurgte så undervejs, hvordan de ærede ældre gæster mon havde opfattet og håndteret de krav om totalchecket og toptunet karriereparathed fra studiestarten, der omgærder CBS’ studerende i dag, og om de mon ikke ville have spurgt, hvorfor vi var så mange i uddannelseslokalerne, og hvor alle de skriftlige opgaver var blevet af? Den meget morsomme tour-de-force mundede ud i en bøn om en fortsat indsats for at fastholde kvaliteten i uddannelserne.

Resten af festen var også festlig.