Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Lærebogsprisen går til 15 undervisere på Institut for Organisation

Skrevet af Jørn Albertus - 10. november 2010 - 11:260 kommentarer

Forlaget Samfundslitteratur giver 100.000 kroner i pris til en lærebog om organisationsanalyse, der endnu ikke er skrevet, men når den er færdig, er det meningen, at den skal fylde et tomt hul i reolen hos studerende, der skriver projekter, specialer og opgaver.

Det er sjette gang, den bliver uddelt, men første gang, at den går til undervisere fra CBS. Lærebogsprisen på 100.000 kroner, der er Danmarks største fagbogspris, skal i år deles af ikke færre end 15 undervisere tilknyttet IOA som eksterne lektorer, ph.d.’er, professorer med videre. Bogen om organisationsanalyse redigeres af lektor Christian Frankel og professor Kjeld Schmidt (se resten af bidragyderne i faktaboks nedenfor).

Bogen, der måske mangler i din reol
Lærebogen henvender sig til studerende, der er i gang med speciale eller projekt, hvor de selv skal sætte data og teori i bevægelse for at præcisere og besvare problemformuleringen. Dette er et udfordrende håndværk, der giver dem unødigt mange kvaler, fordi der ikke rigtig findes bøger, der kan hjælpe dem til at finde ud af, hvordan de kan gribe opgaven an.

Praksisvejledning i fokusering og afgrænsning
Christian Frankel forklarer til CBS OBSERVER, at bogen kommer til at handle om, hvordan man i praksis fokuserer og afgrænser, når man arbejder metodisk i projekterne og at bogen vil forsøge at binde litteraturen om problemformulering og metode sammen med den mere overordnede litteratur om organisationsteori, og det er der ifølge ham ikke mange andre bøger, der gør.

Et reelt behov på mange studier
Juryen har lagt vægt på, at bogen” på pædagogisk vis viser, hvordan organisationsteori kan bruges i praksis til at analysere organisatoriske problemstillinger. Den er et længe ønsket supplement til lærebøgerne i organisationsteori og udfylder et hul i litteraturen og er baseret på et reelt behov på mange studier.”

Mere idépris end bogpris

De 15 forfattere fra IOA har fået prisen for den gode bogidé og ikke for det endelige værk, der i øjeblikket er under udarbejdelse. Prisen går altid til en bog der ikke er skrevet færdig endnu og formålet med den er at inspirere til at skabe nye lærebøger til de videregående uddannelser inden for humaniora, samfunds- og naturvidenskab, skriver Forlaget Samfundslitteratur i en pressemeddelelse om prisen.

Pris overrækkes på Bogforum
Overrækkelsen af prisen finder sted på BogForum kl. 16 på lørdag d. 13. november på Samfundslitteraturs stand.

Bogen udkommer på Samfundslitteratur i 2011.

Læs mere om Lærebogsprisen her.
 

Info: 

Bidragyderne til lærebogen om organisationsanalyse

Christian Frankel (red.)
Kjeld Schmidt (red.)
Rikke Drejer
Karen Overgaard Jørgensen
Marianne Stang Våland
Michael Steffensen
Nathalie Skovgaard
Mikael Elkan
Didde Humle
Marie Mathiesen
Sanne Frandsen
Steen Wisborg
Johannes Jørgensen
Lis Høxbroe
Sanne Møller Andersen

Tilføj kommentar