Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Kom til klimakamp med Magtens Korridorer

Skrevet af Marie Spliid Neustrup - Foto: Jørn Albertus - 16. april 2012 - 20:430 kommentarer
Malena Salvado læser cand.soc.-uddannelsen Management of Creative Business Processes (CBP) og er lidt af kreativ iværksætterildsjæl. I næste måned har hun arrangeret en koncert til fordel for klimaet.

Vind to billetter til koncerten, hvor også  Jonas Breum og Green Lives optræder med Andrea Elisabeth Rudolph som vært. Den finder sted i Lille Vega den 16. maj. 

Den CBS-studerende stifter af eventorganisationen ”Culture for Climate”, Malena Salvado, har i fællesskab med Greenpeace arrangeret en spændende event, hvor blandt andre Magtens Korridorer kommer forbi og laver noget larm for klimaet. Arrangementet finder sted i forbindelse med den nye Greenpeace kampagne ”Save the Arctic” og er den første event, Malena Salvado arrangerer for ”Culture for Climate”.

- Jeg brænder selvfølgelig for klimaet og mener, at hele klimaproblematikken er en meget vigtig sag. Derfor ville jeg gerne gøre en ekstra indsats på området og ikke nøjes med "bare" at støtte diverse organisationer økonomisk, fortæller Malena Salvado.

Baggrund er musiklivet
Malena Salvado har en bachelor i Music Management fra Rytmisk Musikkonservatorium, og efter at hun havde arbejdet en del år i musikbranchen, valgte hun at starte kandidaten Creative Business Processes på CBS. Hun mente, at hun havde noget at bidrage med i klimakampen og de faglige værktøjer hun lærte på CBS kombineret med et godt netværk i musiklivet var med til at give hende blod på tanden. Men det var ikke den egentligt undervisning på CBS, der gav hende lyst til at kaste sig ud i det.

- Jeg tror faktisk mere, at det er CBS-mentaliteten, der har påvirket mig. Som studerende får vi at vide, at dét at starte selvstændigt ikke behøver at være så ”stort og farligt”, men at man bare skal tro på det og kaste sig ud i det. Jeg er faktisk ikke sikker på, at jeg havde gjort det, hvis ikke jeg gik på CBS, fortsætter Malena Salvado.

I samarbejde med Greenpeace
Ideen med at skabe en eventorganisation opstod, da Malena Salvado så nogle muligheder i den kraftigt voksende oplevelsesøkonomi.

- Jeg tænkte, at der måtte ligge et uudnyttet potentiale i at kombinere kultur med klima på tværs af miljøorganisationer og kulturelle genrer som film, musik, gastronomi og mode. Og så tog jeg udgangspunkt i, at vi på trods af finanskrise og alt muligt andet, heldigvis aldrig har været mere opmærksomme på social ansvarlighed, bæredygtighed og CSR end vi er nu. For at komme mere i øjenhøjde med danskerne og sætte ekstra fokus på klimakampen blev jeg derfor enig med Greenpeace om, at musikken kunne være et godt sted at starte i forhold til deres nye kampagne ”Save the Arctic”, siger Malena Salvado.

Tre bands til Save the Arctic-koncerten
Så nu er Malena Salvado klar med det første af mange arrangementer, der skal gøre noget for klimakampen. Udover Magtens Korridorer optræder Jonas Breum og Green Lives også og Andrea Elisabeth Rudolph bliver aftenens vært. Og selvfølgelig går hele overskuddet af billetsalget til Greenpeace og deres Save the Arctic kampagne. Hvis du vil være sikker på at få billetter, kan du købe dem for 175 kroner

- Udover at jeg håber, at folk får en fantastisk aften, så håber jeg virkelig også at give publikum noget at gå hjem på. At de bliver lidt klogere på klimaet og på det arbejde, som Greenpeace gør for at beskytte Arktis, der smelter, mens olieselskaberne bare gerne vil udnytte det for at komme op og bore noget olie, forklarer Malena Salvado og fortsætter:

- Mit udgangspunkt har hele tiden været, at de arrangementer jeg laver - i det her tilfælde ”Save the Arctic” - ikke kun bliver en koncert, men også giver noget fagligt indhold og et indblik i, hvad Greenpeace er og kan. Det er vigtigt, at publikum får en relation til den sag eller organisation, som overskuddet går til. At skabe noget consumer loyalty, for at bruge et CBS-term, som kommer klimaet og dermed os alle sammen til gode! Og så bliver det en rigtig spændende aften med god musik, nogle korte film og lidt andre overraskelser i løbet af aftenen. Det bliver fedt, siger Malena Salvado og opfordrer alle, der gerne vil støtte den gode sag, til at kigge forbi Lille Vega den 16. maj.

Vind billetter til ”Save the Arctic”
CBS OBSERVER udlodder i samarbejde med ”Culture for Climate” og Greenpeace to billetter til arrangementet og en trøstepræmie i form af en T-shirt fra Greenpeace. Svar på følgende spørgsmål med mulighed A, B eller C

Hvorfor er det vigtigt at beskytte Arktis og forhindre olieboringerne i området?

A) Fordi olien er af ringe kvalitet og alligevel ikke vil kunne bruges i industrisammenhæng.

B) Fordi området og dets dyreliv i forvejen er under et enormt pres grundet den globale opvarmning, og et udslip vil være umuligt at rydde op pga. de kolde temperaturer og områdets ufremkommelighed.

C) Fordi det er bedre at vente med olieboringerne til isen er smeltet helt og det dermed er lettere at komme til.

Send dit svar i en e-mail mærket ”Klimakamp” til Jørn Albertus, CBS OBSERVER med dit navn, din e-mail og telefonnummer og så er du med i lodtrækningen. 

Vinderne bliver trukket blandt de rigtige svar den 30. april, hvor du kan læse, hvem det er på CBS OBSERVER. Vinderne vil blive kontaktet direkte af CBS OBSERVER.

Stikord: