Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Graduate Night på CBS: Brobygning mellem studerende og virksomheder

Skrevet af Ann-Kathrine Christensen - Foto: Morten Dam Madsen - 23. november 2016 - 14:020 kommentarer

Tirsdag d. 15. november blev der afholdt Graduate Night på CBS. Virksomheder som Nordea, Bestseller og Dong var med og holdt oplæg om deres graduate-programmer, herunder hvad de kan tilbyde de studerende, og hvad de studerende kan forvente under forløbet.

Som studerende er det en god idé at deltage i Graduate Night, da det giver mulighed for at se virksomheder an og få information om det at være graduate på et helt praktisk plan.

Samtidig giver det virksomhederne mulighed for at præsentere sig selv, og de studerende får mulighed for at søge råd og stille spørgsmål til tidligere graduates og andre ansatte i virksomhederne.

Hvorfor graduate?
Et graduate-program omfatter en tidsbegrænset stilling, hvor de studerende får mulighed for at indgå i en længerevarende læringsproces, hvor de bliver tilknyttet en mentor og kommer rundt i forskellige dele af virksomheden.

De fleste virksomheder tilbyder graduate-stillinger i forbindelse med slutningen af kandidatuddannelsen eller senest to år efter endt uddannelse, men flere er begyndt også at tage bachelorer ind.

Argumenterne er der mange af, når man spørger virksomhederne, hvorfor de studerende skal søge en stilling som graduate.

Kirstine Larsen og Emil Plagborg-Møller, som er henholdsvis graduate og business developer i Nordea understreger især de karriere- og netværksmuligheder, som en graduate-stilling giver, samt mulighederne for at udvikle sig fagligt:

- Som graduate får du mulighed for at kickstarte din karriere, og du får et kæmpe netvæk, påpeger Kirstine Larsen og fortsætter:

- Der er fra starten lagt en struktureret plan for dit udviklingsforløb. Gennem hele ens graduate-program er der gode rammer og fokus på ens læringskurve, så man får mest muligt ud af det.

Hvad kan de studerende forvente?
Virksomhedernes graduate-programmer er udformet forskelligt både i forhold til varighed, udenlandsophold og skift i virksomheden.

Typisk forløber en graduate-ansættelse over en periode på 12-36 måneder, hvor der i mange af programmerne vil være indlagt et udenlandsophold, som typisk varer mellem 6-12 måneder. Udenlandsopholdet foregår i hele verden.

Derudover er det forskelligt, hvor mange dele af virksomheden man kommer rundt i i løbet af ansættelsen. Det svinger normalt mellem to og tre skift i forskellige afdelinger, men i Bestseller får graduate-ansatte eksempelvis mulighed for at opleve og arbejde i alle dele af virksomhedens værdikæde:

- Bestseller skiller sig nok lidt ud ved at lade deres graduates være med i alle dele af værdikæden, hvilket vi gør, for at de kan gøre deres job bedst muligt med et godt overblik over, hvordan virksomheden fungerer, fortæller Matilde Jørgensen, recruiter i Bestseller.

Forskellige brancher og områder
Det er ikke kun muligt at blive graduate inden for bestemte områder eller brancher. Der var da også en bred repræsentation af virksomheder til Graduate Night.

Der var eksempelvis virksomheder fra tekstilbranchen og banksektoren, som hver især kunne tilbyde graduate-programmer i forskellige dele af virksomheden, hvor de studerende kan arbejde med alt fra marketing, finansering og HR til supply chain management.

Hvad går virksomhederne efter?
Antallet af stillinger og ansøgninger svinger fra virksomhed til virksomhed. Dog er stillingerne ofte meget populære og med god grund:

- Graduates får mange muligheder, som man ikke får under en normal ansættelse. Vi har mellem 20-25 stillinger og omkring 3000 ansøgere, og mange har gode kvalifikationer, fortæller Mette Odgaard, HR-assistent i DONG.

Der er nogle gennemgående kvalifikationer, som virksomhederne søger i potentielle graduates, dog er topkarakterer ikke et must for alle virksomhederne, hvor flere vægter erfaring højere end tårnhøje karaktere.Det er kvalifikationer som international erfaring herunder udenlandsophold og udveksling samt ansættelser, praktik og opstart af egen virksomhed.

Derudover skal de studerende ofte igennem flere interviews og personlighedstests i forbindelse med ansøgningsprocessen, da det er vigtigt, at de studerende passer ind i virksomheden.