Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Fortsat fremdrift for CBS Full-Time MBA

Skrevet af Kutloano SkosanaBjørn Hyldkrog - Foto: ukendt - 14. september 2011 - 13:100 kommentarer
Ser de ikke bare diverse, erfarne og ambitiøse ud? Forsidebilledet fra årets CBS Full-Time MBA-brochure.

Det bliver ved med at gå godt for CBS’ Full-Time MBA. Tilslutningen er stor igen i år - programmet er fuldt besat med 48 deltagere fra hele 24 forskellige lande, heraf syv nye på CBS FT-MBA's verdenskort. Graduate Management Admission Test gennemsnitskarakteren er den højeste siden programmets opstart I 2003. Og erhvervserfaringen er igen helt i top med et gennemsnit på 9.2 år. Men FT-MBA team’et er ikke kommet gratis til resultaterne.

Det mest diverse Full-Time MBA-hold til dato
Semesterstarten i september er altid en travl og spændende tid for CBS Full-time MBA Office. Og igen i år er den også særdeles tilfredsstillende i forhold til uddannelsens vækst og udvikling. FT-MBA team’et har nemlig høstet, hvad Lee Milligan (Admissions Manager), Michala Rhøder (Program Manager) og Malene Sejer Larsen (Program Coordinator) såede gennem en udmarvende tour til 20 MBA-fairs over hele verden samt et utal af informationsmøder gennem sidste efterår og vinter.

Høsten blev god – og af høj kvalitet. CBS’ Full-Time MBA program har i år lokket 48 deltagere fra hele 24 forskellige lande til København, og det gør årets hold til det mest diverse nogen sinde, hvad oprindelsesland angår. Syv nye nationer har I år ‘sendt delegerede til CBS’ mini-FN’ – Ecuador, Ghana, Irland, Kenya, Rusland, Ukraine og Khazakstan.

- Det er netop den slags diversitet, vi søger at fremme, og det er en kilde til stolthed, at vi løbende gennem årene har kunnet tiltrække så stor en andel af vores deltagere fra udlandet. I år er hele 77 procent af deltagerne fra udlandet, udtaler en stolt Lee Milligan og glæder sig over at have plantet nye i den lille skov af flag, han har stående på sit kontor.

Årets optag til CBS Full-Time MBA er ikke bare det mest diverse nogensinde. Deltagernes GMAT-gennemsnit er også det højeste siden programmets etablering i 2003, og så er de et af de mest erhvervserfarne hold nogen sinde med et gennemsnit på 9,2 år på arbejdsmarkedet bag sig.

Deltagerne vælger CBS efter grundigt forarbejde
Hvor god en Full-Time MBA-uddannelse er, hvor meget den koster, og hvor i verden man skal være, mens man tager den, vægter højt i de potentielle deltageres beslutning. Det er en bastant investering – både af tid og penge, så der skal researches og sammenlignes.

Trudy Higgins er en irsk civilingeniør med stor international erfaring inden for konsulentvirksomhed og projektledelse, der senest arbejdede I Syrien. Det udslagsgivende for, at hun besluttede sig for at tage et sabbatår fra arbejdet blot for at arbejde endnu hårdere med henblik på at blive ’sin chefs chef’, som hun udtrykker det, var til dels en god anbefaling fra en ven, der havde studeret på CBS. Hun gik dog grundigt til værks og lavede grundig research – besøgte fire andre business schools gennem sommeren 2011 og talte med et stort antal relevante mennesker – før hunbesluttede sig for CBS og København.

- Det gør en stor forskel, når man decideret tager ud dog besøger MBA-udbyderen. De har alle glittede brochurer og kan fremvise tal for deres uddannelser, men det giver ikke noget reelt indtryk af undervisningens ånd, mener Trudy Higgins, der lykkeligvis kun blev bekræftet i sit endelige valg af CBS under de pre-MBA kurser, hun deltog i op til uddannelsens egentlige opstart den 12. september.

- Alle deltager og bidrager aktivt og stiller (mange) spørgsmål … læringsmiljøet er noget helt særligt, og jeg er glad for den måde, der bliver undervist på, uddyber Trudy Higgins.

CBS MBA-program gør sit lige så grudige udvælgelsesarbejde
Trudy Higgin’s tilbagemeldinger bekræfter Full-Time MBA’s Admissions Board i, at det er de rigtige profiler, man søger at få ind blandt de maksimalt 48, der er plads til på CBS’ betalingsuddannelse.

- Det er vigtigt, at vi får udvalgt de rigtige personligheder. Vi ønsker at tiltrække åbne deltagere, der er stærke på kommunikation netop for at fremme denne slags interaktive læringsatmosfære. At søge ind på CBS Full-Time MBA er lige som en jobsøgningsproces – dit CV vil nok skaffe dig en samtale, men det er din personlighed og mængden af din relevante erfaring, der vil sikre dig jobbet, forklarer Lee Milligan.

De skandinaviske værdier er i høj kurs
Årets 48 nye FT-MBA deltagere havde ikke bare alle den rette profil og personlighed til at komme igennem udvælgelsesprocessen, de havde også det til fælles, at de skandinaviske værdier (tillid, teamwork og respekt for individet), der er indlejrede i CBS’ Full-Time MBA-program, vakte genklang i dem.

- De skandinaviske forretningsværdier, så som konsensusskabelse og social ansvarlighed, er det, der tiltrak mig mest ved CBS’ FT-MBA. Jeg undersøgte andre MBA-uddannelser, hovedsageligt i Tyskland og Finland, men ingen af dem kunne tilbyde det samme som CBS … et andet tiltrækkende forhold er, at holdet er ret lille, fortæller finsk/amerikanske Kai Groves, der er kommet til København for at fremme sin karriere inden for luftfartsindustrien.
Han er ikke den eneste, der har et godt forhåndsindtryk af de skandinaviske management-værdier:

- Jeg har arbejdet for A.P. Møller-Mærsk koncernen i godt og vel otte år. Så jeg har været på udkig efter en god sammenhængende konsistens mellem mit arbejdsliv og min akademiske videreuddannelse. Min MBA på CBS giver mig adgang til det bedste af tre verdener – at udvikle mine akademiske færdigheder og mine ledelsesevner og at skærpe mine skandinaviske forretningsteknikker, forklarer sydafrikanske Trade Manager, Robert Maslamooney.

Lige som Trudy Higgins har Kai Groves og Robert Maslamooney deltaget I de udbudte pre-MBA kurser og fået en forsmag på, hvad det kommende års uddannelse vil byde på. De beskriver enstemmigt deres forhåndsindtryk af programmet som ‘mere end imponerende’.

På den igen for CBS’ Full-Time MBA-team
Mens de 48 deltagere på årets Full-Time MBA-hold bliver hvirvlet ind i deres travle og krævende år på CBS, gør CBS’ Full-Time MBA-team sig klar til at kaste sig ud i rekrutteringskampen om næste års deltagere. I forhold til kunne CBS’ ’Triple Crown’ akkreditering ikke komme på et bedre tidspunkt. Ambitionerne for kvaliteten af næste års optag er kun for opadgående.