Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Flyvende hatte til CBS’ dimittender

Skrevet af Thomas Edvardsen - Foto: Dreamstime - 8. august 2011 - 12:530 kommentarer

Årets cand.merc. dimittender har noget at se frem til op til deres specialeforsvar. Cand.Merc. studienævnet arrangerer nemlig fra i år en formel og farverig ceremoni efter amerikansk og engelsk forbillede. Festligheden skal både tjene som et brag en afslutning og et ’på gensyn’ i forhold til, at de nu starter på globale karrierer, der vil kræve livslang læring og en fortsat tilknytning til universitetsverdenen og CBS.

Endelig får kandidatgraden på CBS en reel afslutningsceremoni
Cand.Merc. studienævnet har taget initiativ til at arrangere en større afgangsceremoni. Alle kandidater, der er dimitteret mellem den 18. november 2010 og den 18. november 2011 vil modtage en indbydelse, og der er udsigt til en helt speciel fest og en særlig højtideligholdelse af dimissionen.

Der bliver nemlig mulighed for få de ’doktorhatte’ (mortarboards, red.), som man kender fra amerikanske og engelske akademiske traditioner. De bliver sorte med en blå kvast i CBS’ farver og er perfekte til at smide op i luften… præcist som vi kender det fra film. Deltagerne vil også blive trakteret med en særligt lækker menu, der vil overgå de gængse buffetstandarder. Og endelig vil CBS-dimittenderne modtage et flot diplom for deres indsats over de 2 år, lidt ligesom vi tidligere har kendt fra MBA uddannelserne.

CM-studienævnet regner med, at omkring 1500 studerende og familiemedlemmer vil takke ja til invitationen.

Skal blive en fast tilbagevendende ceremoni
Ceremonien handler om at skabe mere end en god oplevelse på dagen. Cand.merc. -studienævnet vil markere de CBS studerendes livslange tilknytning til universitetsverdenen og CBS. Og det er ikke kun vigtigt for CBS, men også for dimittenderne:

- Det globale bliver mere påtrængende, og med den udvikling følger et krav om livslang læring og udvikling af kompetencer på højt niveau. Det handler om, hvad Danmark skal leve af i fremtiden. Derfor er tilknytningen fremover vigtig, forklarer Henrik Sornn-Friese og fortsætter:

- Mig bekendt vil cand.merc. på CBS oven i købet være først i Danmark til at markere afslutningen på en kandidatgrad med en ceremoni, som er formel, men farverig – højtidelig, men løssluppen.

Fortjent mulighed for at gøre opmærksom på og fejre sig selv
Ceremonien er selvfølgelig også en mulighed for at synliggøre CBS’ nyuddannede kandidater for erhvervslivet og omvendt. At den bliver taget seriøst ses klart af, at både rektor og repræsentanter for aftagerne i erhvervslivet vil holde taler på dagen.

De studenterrepræsentanter, der har været med til at udvikle initiativet og arrangere festen, er også godt tilfredse med, at der endelig kommer en mulighed for at fejre dimissionen fra CBS ordentligt.

- Det er en fantastisk stor milepæl i dit liv at være færdiguddannet. Jeg mener, at kulminationen på fem års hårdt slid fortjener en fest. Det betyder også meget, at det får en form, hvor venner og familie må komme med og deltage i fejringen, siger Kirsten Ingemann Olsen, der dimitterer med en Cand.Merc. i Supply Chain Management og er medarrangør til ceremonien.

Tilføj kommentar