Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Find vej til og omkring på CBS – på nettet

Skrevet af Iben Pedersen Sonne - Foto: Mikkel Garner - 9. august 2012 - 14:490 kommentarer
CBS OBSERVER giver dig et overblik over, hvor du skal og kan finde information på webben.

Der er meget at holde styr på som ny studerende på CBS - og det gælder om at holde tungen lige i munden, når man skal navigere rundt, såvel på nettet som i den virkelige verden.

Hvor skal & kan du finde information om CBS på nettet
Så, nu er du CBS-studerende. Nu er det bare om at lære at finde rundt, og det gælder ikke kun på campus. Under intro er du nok allerede blevet introduceret til de første par hjemmesider, såsom www.cbs.dk, e-campus, din studenter e-mail og kalender.

Men det rækker ikke. Der er en hel del flere portaler. Det kan måske virke lidt uoverskueligt at holde styr på dem alle, men øvelse gør mester. Men alle CBS-studerende, nye som gamle, kan drage stor nytte af at sætte sig ind i, hvor man kan finde nyttige informationer, spændende nyheder og relevante udmeldinger.

De fleste CBS-relaterede portaler får du adgang til med dit all-round CBS log-in – det vil side din givne studentermail uden ’@student.cbs.dk’ og det password, du selv har valgt. Nu er det bare at blive bekendt med hjemmesiderne – vi hjælper lidt.

De vigtigste links til hverdagen som studerende
MyCBS.dk (http://mycbs.dk/) giver en simpel indgangsvinkel og byder på links til de sider, som enhver CBS-studerende gør brug af (næsten) dagligt: e-campus, learn, e-mail og skema. Det er dit helt grundlæggende personlige værktøj.

Den første hjemmeside, hvor du kan gå på skattejagt, er e-campus (https://e-campus.dk/). Det er den del af CBS’ hjemmeside, der retter sig direkte til de studerende. Her finder du for eksempel din specifikke studiehjemmeside, studieordning, eksamensinformation og – når tiden kommer – dine karakterer. Der har du også dit e-overblik over CBS’ serviceydelser for studerende, adgang til studiejobs og CyberCampus, som er en blanding af nyhedsportal og udstillingsvindue for arrangementer og konkurrencer.

CBSlearn (https://learn.cbs.dk), i daglig tale bare Learn, er vigtig. Det er din personlige studieportal, hvordu kan finde lister over dine fag og al den information, som dine undervisere gør tilgængelig, så som semesterplan, fagbeskrivelser, pensumliste og beskeder. Men det er også dit elektroniske klasseværelse, dit studieforum og dit studierelaterede arkiv.

CBS har givet dig en ’@students.cbs.dk’ mailadresse (https://e-campus.dk/it/e-mail/webmail) – væn dig til at bruge den! Gennem den du modtager nemlig al information fra dit studie og CBS generelt – igen, husk at tjekke den eller få den koblet op til en mail, du tjekker dagligt, for ikke at gå glip af noget vigtigt!

Sidst men ikke mindst kan du med CBS Calender se dit individuelle skema, med lokale, underviser med mere – og endda også plotte alle dine andre vigtige gøremål ind.

Sjove CBS-relaterede overspringshandlinger på nettet
Alle disse sider med fokus på dit studie og alt det faglige på CBS bliver suppleret af en masse portaler med mere underholdende stof, sociale udfoldelser og skæve vinkler. Tag for eksempel et kig på CBSlife (http://cbslife.dk/), hvor der blogges om alt, en studerende i København kunne finde relevant, stort som småt.

Tilbage i den lidt mere faglige boldgade: klik ind på CBS Students’ funklende nye hjemmeside (http://www.cbsstudents.dk/). Her kan du få indblik i din studenterorganisation (Din – du er nemlig per definition medlem!) og blive holdt ajour med, hvad der er af udfoldelsesmuligheder sammen med, og hvad der sker blandt de andre studerende på CBS. Her kan du også selv melde dig som aktiv og komme med i spændende projekter og initiativer.

Husk også at holde dig opdateret ved at slå et smut forbi os – CBS OBSERVER (http://cbsobserver.dk/) – CBS’ avis for studerende og ansatte. Her leveres der løbende CBS-relevante nyheder og artikler om alt fra tilbud i kantinen til kvalitetssikring af undervisningen. Hver uge samles de mest relevante artikler i et digitalt nyhedsbrev, som du får tilsendt automatisk, eller du kan følge nyhedsstrømmen i uddrag på vores facebook-profil.

Gå på Facebook i CBS-regi – bare ikke i timerne
Ja, slå dig bare løs på Facebook. Her kan du finde et utal af CBS grupper og sider.

Eksempelvis kan du på den bæredygtige måde følge CBS’ grønne initiativ, CBS Goes Green, blive inspireret af WHAT?magazine, diskutere CBS-problemstillinger og holdninger til samme i Student Political Council, føle dig hjemme blandt CBS’ internationale studerende eller udbygge dit netværk på CBSConnect.

Så når du trænger til en pause med fødderne oppe efter at have trasket rundt og fundet vej rundt omkring på CBS hele dagen, kan du passende udnytte tiden til at fortsætte din kortlægning – med en kop kaffe bag skærmen.