Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Farvel til Helge Sander

Skrevet af Torkil Bang - 23. februar 2010 - 12:440 kommentarer

Universiteterne har fået ny minister i dag. Charlotte Sahl-Madsen (K) afløser Helge Sander (V). En nyhed der modtages med en vis forventning af studenterpolitikere, der ser frem til en ny ledelsesstil og ny politik fra Videnskabsministeriet.

Fokus på gruppeeksaminer
- Vi ønsker først og fremmest Charlotte Sahl-Madsen tillykke med udnævnelsen. Vi håber i CBS Students, at en ny minister betyder ny politik. Helge Sanders ni år på posten bød på mere kontrol, større bureaukrati og langt flere regler. Forhåbentlig formår Charlotte Sahl-Madsen at tegne nye linjer for universiteterne, så vi får frigjort mere tid til undervisning, og får friere rammer til selv at beslutte, hvordan vi måler og vejer de studerendes præstationer, siger Emil Fuglsang, formand for CBS Students, og peger på genindførelsen af gruppeeksaminer som en af den nye ministers udfordringer.

Håber på lydhørhed over for studerende
Hos Danske Studerendes Fællesråd (DSF) er formanden, Mikkel Zeuthen, der studerer sociologi på Københavns Universitet, også inde på, at man ønsker en ny politisk dagsorden på universitetsområdet:

- Vi håber inderligt, at Charlotte Sahl Madsen bliver bedre til at lytte til de studerende, end Helge Sander har været det. Helge Sander havde det med stædigt at fastholde bestemte politikker på trods af modvind fra alle sider. Vi håber for eksempel, at den nye videnskabsminister dropper den ideologiske modstand mod gruppeeksamen og lader Sanders planer om private universiteter blive i skuffen, siger han i en pressemeddelelse.

Ny minister med erfaring fra erhvervslivet
Charlotte Sahl-Madsen har blandt andet været direktør for oplevelsesparken Danfoss Universe i fem år frem til september 2009 og før det udviklingsdirektør i LEGO. Hun har været medlem af Økonomi- og Erhvervsministeriets ekspertgruppe om oplevelsesøkonomi og bestyrelsesmedlem af ministeriets innovationsenhed. Desuden sidder hun i Handelshøjskolen Aarhus Universitets Aftagerråd. Politisk set er hun et ubeskrevet blad, og har først op til ministerudnævnelsen meldt sig ind hos de Konservative.

Store reformer under Helge Sanders tid som minister
Helge Sander (V) nåede at være minister for universiteterne i over 3.000 dage, eller hele Anders Fogh Rasmussens tid som statsminister plus de første otte måneder under Lars Løkke Rasmussen, før han i dag blev afløst. Under hans tid som minister blev der gennemført en række store reformer på universitetsområdet, med universitetsloven fra 2003 og de store fusioner i 2007, hvor 12 danske universiteter blev til otte og sektorforskningsinstitutterne blev lagt ind under universiteterne, som de største.