Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Debat: Det kan da ikke være rigtigt!

Skrevet af Leif Hansen - Foto: Morten Andersen - 1. april 2011 - 13:422 kommentarer
Leif Hansen

”Du er til grin” – sådan lyder overskriften på bagsideartiklen på det seneste nummer af FORSKERforum, som netop er udkommet. Hvem der i den sidste ende er til grin er man ikke i tvivl om, når man er kommet igennem den tåkrummende oplevelse.

Artiklen på bagsiden af det nyeste FORSKERforum gennemgår – angiveligt – en samtale mellem redaktøren af FORSKERforum, Jørgen Øllgaard, og Søren Toft, Director of Press and Public Relations på CBS. En samtale, der fandt sted før de seneste begivenheder på CBS med fyringen af Johan Roos, og som handlede om hvorvidt CBS’ nye strategy map var meget tæt inspireret af det tilsvarende på University of Leeds.

Halvt nede i artiklen tænker man: Det kan da ikke være rigtigt! – altså ikke spørgsmålet om plagiering, men den overfusning redaktøren udsættes for. Det kan da ikke være rigtigt! Det må være endnu en af de grove og uvederhæftige artikler, som FORSKERforum i visse kredse er så berygtet for.

For det kan jo ikke være rigtigt, at CBS’s ansvarlige for relationerne til pressen, hvor det vigtige vel er at opbygge netop relationer, gode forbindelse, tillid og troværdighed, i stedet kaster sig frådende over journalisten, og laver en ren ”anders-samuelsen”.

At en partileder mener at tjene sig egen sag godt på denne måde er selvfølgelig hans egen sag. Men at en presseansvarlig for CBS også skulle mene, at det tjener organisationens bedste, er helt uforståeligt.

Så, det kan da ikke være rigtigt. Nu må det høre op med den slags artikler i FORSKERforum, som oven i købet delvis er finansieret af min fagforening, DM!

Men når man så når til artiklens slutning, viser det sig at være helt rigtigt. Den presseansvarlige har sendt redaktøren en mail, hvor han ”beklager meget mine unødigt kritiske svar”. Han var hjemme og syg under samtalen, og var derfor (?) blevet provokeret.

Man må sørme håbe, at han er blevet endog overordentlig rask siden, for det kan da ikke være rigtigt, at CBS håndterer sin relation til pressen og dermed sit offentlige omdømme på den måde.