De vil lancere crowdlending for deres medstuderende

Skrevet af Lasse Christian Nielsen - Foto: studiefinansiering.dk - 14. april 2015 - 8:000 kommentarer
Kommende crowdfunding-lånehajer Jakob Kaltoft Nielsen (HA(it.) studerende på CBS), Karolina Szymbor (Informationsvidenskab på AAU), Anne-Kathrine Utzon (strategisk kommunikation ved Journalisthøjskolen) og Anders Nielsen (Informationsteknologi ved DTU).

6 studerende, hvoraf 3 studerer på CBS, er ved at undersøge mulighederne i et nyt lånekoncept for deres medstuderende. Fordelen ved lånet skal være, at renten vil være lavere end, studerende normalt vil kunne opnå i bankerne eller ved et flexlån.

Det er ikke altid lige nemt for studerende på videregående uddannelser at låne penge til en lav rente. Flere af de 6 stiftere af crowdlending-platformen studiefinansiering.dk har i hvert fald selv haft problemer med at låne penge til for eksempel indskud i en lejlighed. www.studiefinansiering.dk

Jakob Kaltoft Nielsen, studerende på BSc i Erhvervsøkonomi og IT på CBS, er en af de 6 stiftere bag den nye online låneplatform. Han mener, at der bør være et alternativ til at låne penge i banken og de dyre flexlån.

- Som studerende går man enten til banken, hvor man skal bruge lang tid på at blive godkendt til et lån... Tager et SU lån, hvor man ikke kan låne meget mere end et par tusinde om måneden... Eller tager et kvik lån, som alle vist er bekendt med er en dårlig idé, forklarer Jakob Kaltoft Nielsen og fortsætter:

- Vi er alle 6 interesseret i entrepreneurship, og vi har haft derfor haft en dialog med Lendino.dk om en mere forbrugerorienteret tilgang til crowdlending. Konceptet er udviklet til at være nemt, billigt og sikkert for studerende.

Hvad man som studerende ønsker at låne penge til er underordnet, man skal bare ansøge på hjemmesiden. Derefter vil man få svar indenfor 24 timer.

Giv feedback på deres forretningside

For at studiefinansiering.dk skal kunne realiseres, skal der være mindst 500 studerende, der er interesserede i konceptet. Ønsker flere at deltage, vil der kunne opnås bedre vilkår – så som en lavere rente.

- Vi er i øjeblikket ved at undersøge interessen for konceptet, og vi vil derfor gerne opfordre CBS studerende til at se nærmere på ideen på vores hjemmeside og samtidig udfylde vores spørgeskema, fortæller Jakob Kaltoft Nielsen.

Spørgeskemaet skal hjælpe virksomheden med at indsamle relevante data fra studerende. Hvis der bliver vist tilstrækkelig interesse for konceptet, vil Studiefinansiering.dk samarbejde med Lendino, der er Danmarks første og største crowdlending platform for virksomheder.

Har du ideer eller spørgsmål til konceptet kan du kontakte Studiefinansiering.dk på denne mail: info@studiefinansiering.dk.

Info:

Hvad er crowdlending?

Begrebet crowdlending udspringer fra det efterhånden velkendte begreb crowdfunding. Ideen bag crowdlending er at en gruppe personer går sammen om at låne penge via en platform. Investorer poster derefter penge i platformen.