Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Dansk-kinesiske double degree uddannelser på vej på CBS

Skrevet af Jeanne Schultz - Foto: ukendt - 1. juni 2011 - 10:562 kommentarer
Forskere fra CBS og universiteterne i København, Roskilde, Aalborg, Århus til SDC Social Science workshop i marts med forskningspartnere fra Peking University, Renim University, Shanghai University, Tsinghua University, the Graduate School of the Chi

Uddannelse: Fra 2012 kan CBS-studerende skifte leverpostejsmaden og de daglige skridt i København ud med dim sum og studieliv i Beijing. Det er resultatet af et dansk-kinesisk joint venture inden for universitetsforskning og -uddannelse, Det Sino Danske Universitet (SDC). SCD’s Yanqihu Campus er i øjeblikket under opførelse i Huairou Distriktet, der ligger 60 km nordøst fra Tiananmen Pladsen i Beijing og vil blive taget i brug fra 2013.

Joint venture mellem Danmark og Kina inden for forskning og uddannelse
De første resultater af en aftale om et institutionelt samarbejde inden for uddannelse og forskning mellem de danske universiteter, Videnskabsministeriet og The Graduate University of The Chinese Academy of Sciences (GUCAS) er ved at blive en realitet.

Det nye initiativ, The Sino-Danish Center for Education and Research (SDC), skal blandt andet give studerende mulighed for en såkaldt double degree, hvorved de får et eksamensbevis fra både et dansk og et kinesisk universitet. Projektet skal linke dansk og kinesisk innovation og udvikling inden for natur- og samfundsvidenskaberne.

- Både kinesiske og danske parter har vist stor interesse for at opbygge et tillidsfuldt forhold gennem SDC. Ved en workshop her på CBS i marts 2011 blev der skitseret 15 nye projekter i regi med det nye center. CBS er aktuelt primusmotor for akkreditering og koordineringen af to kandidatuddannelser, og projektet byder siden desuden på ph.d.-uddannelser og ny forskning, siger sekretariatsleder på Department of Business and Politics, Bo Bøgeskov, der er CBS’ administrativt ansvarlige for kontakter vedrørende Det Sino Danske Universitet (SDC).

Danmark skal have del i den kinesiske vækst
Der er ikke tvivl om, at Asien og især Kina fremover vil være den globale vækstpol. Derfor er det ifølge Bo Bøgeskov afgørende, at der bliver etableret et solidt og tillidsfuldt forskningssamarbejde for at skabe kompetencer og viden, som kan hjælpe de danske virksomheder på det globale marked i fremtiden.

- Ved at give de danske og kinesiske studerende en mulighed for at arbejde sammen åbner vi op for uanede muligheder på et marked, som Danmark gerne vil være en del af. De studerende vil blive forberedt på interkulturelle samarbejdsformer og kulturelle udfordringer og vil derfor lettere kunne integrere sig i internationale Asien-relaterede virksomheder fremover, forklarer han.

Interkulturelt samarbejde: Udfordring og mulighed
Når et samarbejde med en geografisk distance på 7.500 km skal sættes i gang, vil der dog altid være en del finansielle og administrative udfordringer, som skal håndteres. Men det er ikke kun den geografiske distance, som kan spænde ben for udviklingen. Den kulturelle spiller også en væsentlig rolle i samarbejdet.

- Der ligger en opgave i at arbejde interkulturelt, når så forskellige kulturer skal mødes. Men det vil også blive et interessant og lærerigt forløb, hvor begge parter kan blive udfordret i egen kulturel indsigt og anderledes pædagogik og læreformer, siger Bo Bøgeskov.

CBS kvalitetssikrer de dansk-kinesiske kandidatuddannelser
CBS er aktuelt primusmotor for akkreditering og koordinering af de to kandidatuddannelser: Master of Innovation Management (der er udviklet på Aalborg Universitet) og Master of Welfare and Social Development (der er udviklet her på CBS). Begge uddannelser bliver både dansk og kinesisk akkrediteret. Den 6. juni indsendes materialet om akkreditering, og de første studerende kan herefter forvente at drage mod øst til september 2012.

Desuden har CBS’ slået to SDC-relaterede ph.d. stipendiater inden for velfærd og innovationsledelse op via Department of Business and Politics.