Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Dansk CBS-iværksætter udfordrer Google

Skrevet af Tom Erik Kampman - Foto: Kim Balle - Drobe - 7. september 2012 - 12:470 kommentarer
Martin LeBlanc Eigtved hænger ikke kun ud på gadehjørner. Med ni millioner kroner i ryggen fra Vækstfonden udfordrer han Google på deres hjemmebane.

Som en del af optakten til årets Venture Capital Investment Competion (VCIC) er der mulighed for at møde en tidligere CBS-studerende og iværksætter, der udfordrer Google.

Skabte grundlaget for iværksættersucces på CBS
Allerede som studerende på CBS arbejdede Martin LeBlanc Eigtved på sin forretningsidé, der skulle tage kampen op mod Google. Martin læste datalogi og økonomi, og han brugte sin egen ideen som case i forskellige projekter på studiet.

- Jeg sagde nej til mange fester og finansierede ideen ved hjælp af studiejob. Mange, der har iværksætterdrømme, tror, at det er muligt at få finansieret sin idé fra den ene dag til den anden, hvis bare ideen er god. Så enkelt er det bare ikke, fortæller Martin LeBlanc Eigtved, CEO og medstifter af Iconfinder.

Iconfinder er et website, hvor brugerne kan søge og finde computerikoner til brug for webdesign, apps eller PowerPoint-præsentationer. Sitet har 1,1 millioner brugere om måneden, der tilsammen foretager 20 millioner søgninger.

Udforder Google på nicheområde
I 2011 fik Martin LeBlanc Eigtveds ven, Steffen Thilsted, overtalt ham til at deltage i Venture Cup, hvor ideen vandt i kategorien software. Forretningsplanen fra Venture Cup tog de og en tredje partner, Nick Bruun, under armen og fremlagde for potentielle investorer.

Bejleriet lykkedes, og i år har Iconfinder fået ni millioner kroner af Vækstfonden til at videreudvikle produktet, så hjemmesiden også kan blive en kommerciel forretning.

Det sker ved at indføre brugerbetaling, der bliver bygget op på samme måde som i Apples iTunes-butik. Iconfinder vil tilbyde designere rundt om i verden at producere ikoner. Ikonerne bliver lagt ind i en betalingsdel, hvor Iconfinder så tager sin del af kagen.

- Venture Cup har været med til at gøre investorer mere interesserede, fortæller Martin LeBlanc Eigtved, der udfordrer Google på et nicheområde, hvor mastodonten ikke kan tilbyde noget i samme stil.

Mød danskeren der tager kampen op mod Google
Martin LeBlanc Eigtved fortæller om sine erfaringer ved et arrangement onsdag den 26. september fra kl. 17 til 19 i Carlsberg auditoriet på Solbjerg Plads.

Ved samme lejlighed vil Søren Steen Rasmusssen fra Vækstfonden være til stede og fortælle, hvorfor fonden har valgt at investere i Iconfinder.

Arrangementet markerer starten på Venture Capital Investment Competition (VCIC), hvor studerende har mulighed for at konkurrere mod hinanden som venturekapitalister.

Det er gratis at komme til arrangement, men det er nødvendigt at tilmelde sig ved at skrive en mail til rw@vcic.dk senest den 23. september. Skriv navn og studieretning i e-mailen, når du tilmelder dig. Efter arrangementet er der vådt og tørt samt mulighed for at netværke.