Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Ti CBS’ere bliver værtshusejere i Smallegade

Skrevet af Naima Yasin AbdiJørn Albertus - Foto: Jørn Albertus - 23. april 2012 - 22:120 kommentarer
To af ejerne, Mogens Rothmar og Britt Boye Nyvang, stod bag baren, da CBS OBSERVER kom forbi. De øvrige er nogen af de stamgæster, der har været det længe.

Smalle Pub vedbliver med at være et traditionelt (brunt) værtshus med rygning og stamgæster, der har kommet der så længe, de kan huske, men værtshuset får lidt flere aktiviteter på programmet, der henvender sig til studerende.

Skodderne for vinduerne er blevet fjernet, der er kommet forårs blomster i altankasserne, øllerne er velskænkede, og serveringen er venlig og imødekommende. Set udefra sker der ændringer på Smalle Pub på Smallegade 39. De nye ejere ønsker at åbne mere op for offentligheden ikke mindst den del af den, der kommer fra CBS, men stedet skal forblive som det traditionelle udskænkningssted, det er.

Indenfor er der brunt. Meget brunt. Det skyldes nu ikke så meget tobakstjære – Smalle Pub er et rygerværtshus - som den farve maling, den tidligere ejer har valgt.

Den 24. februar opstod ideen blandt de ti CBS-studerende til, at de skulle købe Smalle Pub. Den 25. februar blev der givet håndslag på købet, og den 4. marts blev kontrakten underskrevet. Så hurtigt kan man overtage et værtshus.

- Lysten til at eje Smalle Pub er opstået mens vi studerede, det har været vores sted, som vi har en masse gode minder fra, fortæller en af de nye ejere Hans Christian Johanson.

Traditionelt værtshus med mindre tradtionelt publikum og studieaktiviteter
Som ejere vil vi bevare den gode gamle værtshusstemning på Smalle Pub, men samtidig give stedet et pift
ungdom, fortæller Britt Boye Nyvang, der læser cand.ling.merc.

- Vi ønsker at gøre det til et hyggeligt, sådan lidt dagligstueagtigt sted, hvor vi hellere vil være end hjemme hos os selv. Vi har åbent fra klokken 13 hvor det er muligt at komme ned og læse lidt i bøgerne, drikke en kop kaffe eller øl og rafle med stamgæsterne og andre studerende, siger hun.

Ejerkredsen, der arbejder gratis på værtshuset, har – udover det med skodderne og blomsterkasserne – ikke tænkt sig at ændre meget på ”Smalle”, som stedet kaldes. Det skal være et sted med skak, terningspil, backgammon, musikanlæg og hyggebelysning, hvor man kan snakke sammen.

- Hvorfor ændre noget, der allerede er perfekt, siger en af de ti ejere Kristian Maimann.

Brunt men rent
Han medgiver dog gerne, at rengøringsproceduren er ændret i forhold til tidligere. Stedet trængte til en meget kærlig hånd ved overtagelsen og ejerne har taget en ordentlig tørn med ru næver, skrubbemidler og Ajax. Det blev det meget mere rent af, og ikke mindre brunt.

På Smalle Pub er der er plads til alle, mulighed for at møde ligesindede og anderledes mennesker. Smalle pub har stamgæster der har kommet der så længe, de kan huske, som gerne slår en snak af og fortæller gode historier om alt mellem himmel og jord.

Med de nye ejere vil der blive lavet forskellige arrangementer, alt fra sangskriveraften til fodboldkampe. Vil du vide mere, så skal du tjekke Smalle Pubs Facebookside. At dømme fra kommentarerne og de mange ”Synes godt om” på siden har en del CBS-studerende allerede taget stedet til sig. På fredag den 27. er der i øvrigt sangskriveraften.

 

Info: 

De ejer Smalle Pub

Britt Boye Nyvang, Kristian Maimann, Hans Christian Johanson, Simon Fromm, Philip Galsgaard, Karina Nordmann Østrup, Anders Kun Nielsen, Mogens Rothmar, Simon P og, Michal Tempzyck har erhvervet Smalle Pub.