Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

CBS hårdt ramt af tyverier

Skrevet af Naima Yasin Abdi - Foto: Anders Meldgård Kjemtrup - 6. marts 2012 - 14:4611 kommentarer
Det gælder om IKKE at levere det ubemærkede øjeblik...

Opdateret: Dagligt bliver der stjålet en bærbar, en taske eller en SmartPhone på CBS – især fra studerende. Men der stjæles også inventar, så som stole og malerier fra selve universitetet. Så pas på tyven!

Indrapporterede tyverier i massevis
CBS er i tiden ramt af mange tyverier – især SmartPhones og bærbare computere fra studerende, der ikke holder godt nok øje med deres ejendele. Men også inventar fra fællesområderne forsvinder – sidste uge i februar blev der for eksempel stjålet 11 stk. 7'er stole fra Solbjerg Plads og syv litografier fra Dalgas Have.

Der blev ifølge sikkerhedsinspektør Lars Bergø i december 2011 alene stjålet for hele 41.000 kr. i form af telefoner, tasker, bærbare og lignende fra studerende på især Solbjerg Plads. Tallet er sandsynligvis lavere end det virkelige, for det er kun baseret på de indberetninger, sikkerhedsinspektøren på CBS har modtaget, så der kan sagtens være tale om flere. Der løber dagligt indberetninger om tyverier ind fra studerende i fællesområderne – typisk CBS’ Bibliotek, undervisningslokaler og kantinerne.

Tilde blev bestjålet på under to minutter
Mens de fleste tyverier ikke bliver bemærket, sker det dog, at en vågen studerende eller medarbejder har øjnene åbne. Et eksempel er Tilde Skovgaard Pedersen, der læste til eksamen på Solbjerg Plads biblioteket om aftenen lørdag den 14. januar. Hun havde siddet et stykke tid på biblioteket med sin MacBook, en bog og hendes iPhone fremme – og da hun skulle på toilettet, bad hun en af sine sidekammerater om at holde øje med sine ting.

Mens hun var værk, var der en studerende et par siddepladser fra hende, der havde noteret sig en udefrakommende med en atypisk adfærd på biblioteket. Den mystiske person havde taget to tilsyneladende tilfældige bøger ned fra reolerne og sat sig ved et bord uden at tænde lyset, selv om det var forholdsvis mørkt på biblioteket. Den studerende blev mistænksom, fordi manden brugte mere tid på at kigge sig omkring end på at læse

Den udefrakommende fyr rejste sig med sin jakke over armen, gik over Tildes plads og lagde den over hendes plads. Da han tog jakken igen, hørte den mistænksomme studerende en lyd, men da den studerende ikke havde set ham tage noget, ville han ikke pågribe ham, men holdt øje med ham på hans vej videre.

Da Tilde kom tilbage på sin plads, henvendte den studerende sig til hende og bad hende tjekke, om hun manglede noget. Det gjorde hun – hendes iPhone, og de to løb hurtigt ned til udgangen, mens de gjorde anskrig om tyven til andre studerende. Det lykkedes Tilde, et antal studerende, bibliotekaren, servicemedarbejderen i informationen samt campus-betjentene at pågribe tyven, inden han slap væk.

Der findes ikke egentlige vagter på CBS
Sikkerhedsinspektør Lars Bergø påpeger, at CBS’ campus-betjentene ikke er vagter, blot bygnings/kontor betjente, som naturligvis skal komme til hjælp hvis man er i nød, lige som alle andre medmennesker. Det er også vigtigt at huske, at CBS’ bygninger er offentlige, hvor alle har adgang – det samme er biblioteket og CBS kan derfor ikke lave adgangskontrol.

- Jeg kan kun opfordre såvel de studerende som de ansatte på CBS til at være ekstra opmærksomme på gæster uden egentlig ærinde. Hvis nogen bemærker noget, skal de selvfølgelig straks melde et til Campus Desk, en medarbejder eller undertegnede. Vi har alle et ansvar for at hjælpe hinanden, siger Lars Bergø.

’BEWARE OF THIEVES’ kampagne på vej
Det er som nævnt ikke kun de studerende, der bliver berøvet, og CBS selv mistede som nævnt på kun en uge 11 Arne Jacobsen 7'er stole fra Solbjerg Plads og 7 litografier fra Dalgas Have. Dette skete i fuldt dagslys, hvor tyvene kom, tog og sejrede.

Sikkerhedsinspektør Lars Bergø er derfor i gang med at lancere en kampagne med skarpt fokus på tyve og tyverierne. Opfordringen ’BEWARE OF THIEVES’ vil således præge såvel bordskilte og infoskærme som naturligvis intranettet i den kommende tid.

Der kommer også mere overvågning på CBS - allerede nu er der sat flere overvågningskameraer op i Kilen, og der kommer også flere i alle biblioteksområderne. men dermed slutter intensiveringen af overvågningen ifølge sikkerhedsinspektør Lars Bergø ikke.

Den største sikkerhed: Pas på jeres shit! Overlad det ikke til andre at holde øje med det! Forsikringen dækker ikke ved simpelt tyveri!