CBS-studerende vandt tre kategorier i Venture Cup Startup

Skrevet af Jørn Albertus - Foto: Jørn Albertus - 24. juni 2013 - 20:300 kommentarer
Vinderne af den samlede finale bag checken. Til venstre IDA's formand, Frida Frost. Længs til højre direktør for Venture Cup, Adam Tønsberg.

Det var det eneste hold ud af 15 i finalen, der ikke var blandet på tværs af universiteter, der vandt Venture Cup: SBT Aquatech fra DTU,  med deres løsning inden for Cleantech og Environment. Der var deltagere fra CBS på 7 hold i finalen, tre af disse klarede sig rigtig godt.

Anders Kanberg, radioværten fra Radio24syv med Danmarks eneste radioprogram om iværksætteri, der var konferencier ved fredagens Venture Cup finale, ville gerne have folk op af stolene og juble og pifte lidt mere, og det fik han.

Fredag eftermiddag stod det endelige slag i Venture Cup Startup Competition hos IDA på Kalvebod Brygge [http://ida.dk/], og der blev jublet og piftet og klappet af de flotte præstationer og præsentationer og såmænd også af Venture Cup-teamet.

Venture Cups direktør, Adam Tønsberg, kunne stolt berette om det seneste nye tiltag til fordel for unge iværksættere fra landets videregående uddannelsesinstitutioner den såkaldte Booster Pack, der skal være til gavn for 25 udvalgte hold blandt de flere og flere iværksætterlystne unge studerende, der ønsker at deltage i Venture Cup. I Booster Pack er der i alt 10 mio. kroner og op til 400.000 kroner per hold til støtte for projekterne.

Venture Cup vindere klarer sig godt
Han kunne også berette om, at det faktisk går godt for en del af de tidligere Venture Cup-vindere og nævnte selvfølgelig Abeo fra CBS og DTU, der vandt i 2010.

Der var også indlæg af Keynotes: Maxie Matthiesen fra forrige års vinder, Ruby Cup og den noget mere erfarne og ældre Kaare Danielsen fra Jobindex, der begge fortalte om, hvad der skulle til for at klare sig som iværksætter og hvorfor man skal blive det. Sidstnævntes bud er, at man ikke skal blive iværksætter for pengenes skyld, men fordi det er sjovt, hvis man gerne vil tjene penge, så er der mange andre lukrative muligheder i livet.

Til alt det som dagen handlede om - finalen - og lad os sige med det samme, at CBS ikke vandt overordnet, men i tre af kategorierne:

Life Science og MedTech, hvor BalancAir fra AU, DTU og CBS vandt med deres produkt, en maske der blandt andet kan forhindre langvarige epilepsianfald og bruges af alle.

People & Society, hvor Lendino fra CBS og KU vandt med deres bud på en P2P-låneplatform, hvor små virksomheder kan låne lettere og til bedre vilkår end i bankerne.

Product & Technology, hvor Plasmarc fra CBS og DTU vandt med en ny type overfladebehandling, der renser overflader på maskindele og lignende før de skal overfladebehandles og derved forbedrer kvaliteten af overfladebehandlingen.

Hver kategorivinder af de i alt fem kategorier vandt 50.000 kroner. Vinderne af den overordnede finale SBT Aquatech vandt også 200.000 oveni de 50.000. De laver en sensor, der kan lave realtimeovervågning af bakterieindholdet i drikkevand.

Se billeder af holdene med CBS-islæt i billedkarrusellen ovenfor. Desværre har det ikke kunne lade sig gøre at få navngivet alle enkeltpersoner på billederne. Dette vil vi gøre, når Venture Cup har deres egne billeder klar.