Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

CBS Students-frivillige til Roskilde Festival alligevel

Skrevet af Bjørn Hyldkrog - Foto: Morten Andersen - fotomani.dk - 12. juni 2012 - 14:270 kommentarer
Så kan man alligevel komme gratis til Roskilde Festival gennem CBS Students - mod aflevering af 32 timers oprydningsarbejde weekenden efter.

CBS Students meldte i marts ud, at det 11 år gamle samarbejde om at sende frivillige servicevagter til Roskilde Festival måtte opgives, fordi kravet til antallet af arbejdstimer var blevet sat op. Nu søger Students alligevel frivillige – til oprydning efter festivalen.

32 timers festival-oprydning for et armbånd
Nu kan man alligevel bytte sin frivillige arbejdskraft for et af de forkætrede armbånd til Roskilde Festival gennem CBS Students. Den forpligtende arbejdsindsats bliver på 32 timer over tre dage i weekenden den 13.-15. juli – det samme antal, som CBS Students ikke ville acceptere for de frivillige servicevagter under festivalen.

- Vi takkede indledningsvist nej, fordi vi ikke oplevede, at tilbuddet om at arbejde 32 timer under selve festivalen var favorabelt for vores studerende. Nu drejer det sig om efteroprydningen over tre komprimerede dage, hvor man så til gengæld kan nyde hele festivalen, forklarer Anders Meldgaard Kjemtrup, næstformand i CBS Students’ bestyrelse.

Arbejdet går ud på, udstyret med handsker, affaldssække og ’opsamlingspinde’, at forestå det afsluttende oprydningsarbejde efter Roskilde Festival fra 8.30 fredag morgen til 18.30 søndag aften. Til gengæld får man armbånd til hele Roskilde Festival og et gratis måltider hver af de tre arbejdsdage. Den aftale var CBS Students glade for at indgå.

Den, der nyder, SKAL selvfølgelig yde bagefter
Det forpligter at tage imod tilbuddet. Viser man ikke op for at rydde op som aftalt, trækker CBS Students, der arbejder på at skaffe omkring 100 frivillige til opgaven, op til 3.000 kr. på ens dankort – 1.000 kr. pr. vagt.

- Depositumaftalen har vi for at have en ordentlig aftale med Roskilde Festival, hvor vi kan være sikre på, at vores tilknyttede møder op – alternativt skulle CBS Students jo kompensere Roskilde Festival for eventuelle udeblivelser, fortæller Anders Meldgaard Kjemtrup.

Deadline for at blive skrevet op til byttehandlen er den 22. juni – det gør man gennem CBS Students’ website. For at skrive sig op behøver man ikke studere på CBS, man skal bare være over 18.

CBS Students modtager cirka 1.000 kr. for hver frivillig, de finder – pengene går direkte tilbage til studenterrettede aktiviteter, der understøtter eller forbedrer studiemiljøet på CBS