CBS stærkt repræsenteret i årets Venture Cup-finale

Skrevet af Helle-Lise Ritzau Kaptain - 30. maj 2013 - 16:010 kommentarer
Du starter på universitetet, får en genial idé, melder dig til Venture Cup, kommer for alvor i gang med forretningen og - hvem ved? - måske er med til at forandre verden. Illustration fra Venture Cup (www.venturecup.dk)

6 ud af 15 finalister i universiteternes iværksætter-konkurrence Venture Cup har rødder på CBS. Vinderen kan se frem til 250.000 kroner i starthjælp.

Der står CBS-studerende bag ikke færre end seks af de i alt 15 iværksætterideer, der har kæmpet sig frem til finalen i Venture Cups iværksætterkonkurrence 2013, og der er virkelig noget at kæmpe for i år.

De 15 hold er fordelt på fem kategorier, og i hver kategori går vinderen hjem med 50.000 kroner. Det hold, der vinder den endelige finale, får 250.000 kroner til at realisere deres forretningsidé.

I år har Venture Cup-folkene også valgt at give 25 hold den nye Venture Cup Booster Pack. Det betyder, at de hver får produkter og ydelser til en værdi af 400.000 kroner som hjælp til at gøre deres drømme til virkelighed.

Alt i alt løber den samlede produktpris op i 10 millioner kroner, hvilket er med til at gøre Venture Cup til den største non profit-universitetskonkurrence i verden.

Her er alle CBS-finalisterne
Kategori: Cleantech & Environment
Deltager: DTU/CBS
Navn: Flash Pyrolysis Reactor
Beskrivelse: Reduces waste and expenditures for water treatment plants by upgrading wasteful sludge to bio oil, char and bio gas.

Kategori: Life Science & MedTech
Deltager: DTU/CBS
Navn: VenomAb
Beskrivelse: Bringing antivenom into the modern era of biopharmaceuticals – Fight the bite!

Kategori: Mobile & Web
Deltager: CBS
Navn: Snippit
Beskrivelse: Enables you to gather all your loyalty cards and vouchers on your smartphone, where they will be available at all times and never lost.

Kategori: People & Society
Deltager: CBS/KU
Navn: Lendino
Beskrivelse: Lendino is a P2P lending platform that allow small businesses to finance themselves cheaper and easier.

Deltager: KU/CBS
Navn: Dreamups
Beskrivelse: Dreamups has created an open-source collaboration platform for people to explore and create easily replicable solutions for issues such as access to clean water, sustainable energy and sustainable farming.

Kategori: Product & Technology
Deltager: CBS/DTU
Navn: Plasmarc
Beskrivelse: The Plasmarc is a new type of coating treatment that cleans surfaces of engineering materials before applying paint, glue or coatings – improving the quality of coatings and paint.

Finalen holdes i IDA på Kalvebod Brygge i København fredag 21. juni. Læs mere om Venture Cup her.