Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

CBS’ skriftlige eksaminer træder ind i det 21. Århundrede

Skrevet af Sebastian Damm - Foto: Anders Meldgård Kjemtrup - 7. maj 2012 - 22:0910 kommentarer
Det er sgu da lidt sejt, at man kan gå over og sætte sig på stranden og drikke en kølig efter forhåbentlig veludført eksamen. CBS nu også på Amager Strand. Klik for at afspille

Allerede i slutningen af maj skal CBS’ studerende drage til Amager for at gå til skriftlig eksamen. Nær ved Amager Strandpark venter nemlig en ny eksamenshal, der udover faciliteter i topklasse også byder på havudsigt. CBS OBSERVER var med ved indvielsen.

- Det var som en appelsin der faldt ned i vores turban, det er jo fantastisk at de studerende kan slappe af ved vandet efter en overstået eksamen, fortæller CBS’ Plan- og Bygningschef Lisbeth Røgind om beliggenheden af CBS’ nye eksamenshal med udsigt over Øresund ved Amager Strandpark.

Om de studerende er enige i det, finder vi meget snart ud af, da CBS’ nye eksamenshal vil huse sine første eksamener allerede i slutningen af maj måned. På sigt skal alle skriftlige eksamener på CBS foregå i hallen, der kan huse omkring 700 studerende på én gang.

Udover at være i fristende nærhed af både badevand og strand, så ligger den nye eksamenshal bare 300 meter fra Øresund Metro station, så selvom det lyder som om, det er langt væk er det kun 10 minutter med metroen fra Nørreport.

En samlet og moderne løsning for skriftlig eksamen - farvel til trelagspapiret
Den nye hal er en samlet løsning på flere udfordringer i forhold til skriftlig eksamen, fortæller campusdirektør René Steffensen:

- For det første er det en opkvalificering af afholdelse af skriftlig eksamen på CBS, med ordentlige og moderne faciliteter, og for det andet er det en modernisering der på sigt skal digitalisere skriftlig eksamen.

Når skriftlig eksamen er digitaliseret, hvilket den først bliver et stykke ude i fremtiden, kan CBS’ studerende indstille sig på at vinke farvel til både tre-lags papir og at skulle slæbe rundt på printere,. Væk med at få udleveret ark, slæbe bøger, og printe fysiske sider: I CBS’ nye eksamenshal vil alt dette foregå elektronisk.

Indtil de digitale visioner er indfriet, er der blevet plads til et imponerende arsenal af printere i den nye eksamenshal. Således kan man tage den digitale revolution skridt for skridt.

”Eksamensslottet” lever op til CBS’ standard
Udover således at være en lettelse af de praktiske udfordringer forbundet med at gå til skriftlig eksamen, retter den nye eksamenshal også op på den uoverensstemmelse, der hidtil har været mellem at have en dagligdag på CBS i forholdsvis moderne faciliteter, og så gå til eksamen i en nedslidt gymnastiksal.

Med række efter række af logisk nummererede eksamenspladser, der alle er udstyrede med moderne computerskærme der umuliggør at kigge på sidemandens besvarelse, samt et kontrolleret indeklima i topkvalitet, er den nye eksamenshal således et løft for CBS’ standard for de skriftlige eksamener.
Man kan derfor ikke undgå at glæde sig til at dette ”eksamensslot” kommer i brug, for som Campusdirektør René Steffensen siger:

- Der er ingen andre universiteter i Danmark, der har så gode og flotte faciliteter til eksamen.

BilagStørrelse
Image icon IMG_3559.jpg6,53 MB