Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

CBS rejser fra Rio til Roskilde

Skrevet af Sidsel Green - Foto: Jørn Albertus - 4. juli 2014 - 19:140 kommentarer
Professor Esben Rahbek i fuld aktion i køkkenet hos Food Jam, hvor han blandt andet lærte at røre mayonnaise.

Video: Roskilde Festival 2014 er i fuld sving. I et telt i mediebyen sidder en flok fra CBS CSR, som vil vise omverdenen, hvordan CBS arbejder med bæredygtighed.

Inspireret af Rio+20 konferencen i 2012, sætter CBS for andet år i træk fokus på bæredygtighed på årets Roskilde Festival. Det sker via projektet ’Fra Rio til Roskilde’, som er udarbejdet i samarbejde med forskere fra Aalborg Universitet.

De tre hovedområder der forskes i er ’affald som ressource’, ’madproduktion og madspild’ og ’midlertidige boligløsninger’.

Meningen bag er at se globale problematikker i forhold til bæredygtighed i et mikrokosmos såsom Roskilde Festival, der én uge om året forvandles til en af Danmarks største byer.

I løbet af festivalen vil der være seminarer, for blandt andre Dansk Industri og Dansk Erhverv.

Yderligere vil forskerne naturligvis snuse rundt på festivalen , for at få gode idéer, eksperimentere og vise verden, hvad det er, vi kan her på CBS.  

Onsdag havde teltet besøg af en række professionelle fra fødevaresektoren, der udover et seminar også lavede mad sammen i Food Jam, det kan du se klip fra i videoen, hvor du også kan møde Professor Esben Rahbek Gjerdrum Pedersen, der står bag CBS’ indsats på festivalen.