CBS indleder jubilæumsår med nytårsreception

Skrevet af Anne Katrine Gottfred Jensen - 11. januar 2017 - 14:121 kommentar
CBS’ jubilæum blev indledt ved den årlige nytårs-reception i Kilen. Den fandt i år sted den 5. januar.

Fejringen gennem hele Copenhagen Business Schools 100-års jubilæum i 2017 bliver både festlig og faglig. Året blev indledt med en nytårs-reception i Kilen.

Den første skål for CBS’ første hundrede år blev udbragt under den årlige nytårs-reception i Kilen. Den fandt i år sted den 5. januar.

”Velkommen til den første dag, hvor vi fejrer CBS 100-års jubilæum,” lød det fra rektor Per Holten-Andersen, der ønskede godt nytår til de fremmødte CBS-ansatte og understregede, at jubilæet vil blive fejret med masser af arrangementer og initiativer i 2017.

Rektors nytårstale omhandlede året, der er gået, det jubilæumsår CBS går ind i og de næste 100 år. Fra 2016 fremhævede han en række vigtige resultater herunder en positiv institutionsakkreditering fra Akkrediteringsrådet, færdiggørelsen af CBS’ strategi ”Business in Society”, samt et rekord højt antal afleverede specialer. Og så glædede rektor sig over arbejdet med blended learning, ligesom han takkede alle involverede i oprettelsen af instituttet Department of Management, Society and Communication.

2016 bød også på udfordringer, herunder sagen om den såkaldte landbrugsrapport, som har fået meget opmærksom på CBS og i offentligheden. Tillige fremhævede rektor medarbejder-tilfredshedsundersøgelsen og slog fast, at ledelsen har som ambition, at medarbejdernes syn på ledelsen skal forbedres.

Per Holten-Andersen nævnte i sin tale en række jubilæumsaktiviteter, der skal understrege, hvorfor CBS er en vigtig og vægtig spiller – nu og i fremtiden. Det er eksempelvis naturligt at fejre jubilæet ved at invitere CBS’ alumner tilbage til campus på CBS Alumni Day, der understreger, at CBS er afhængig af relationerne i udviklingen af universitetet. Erhvervsledere inviteres under VL Døgnet 2017 til CBS for at møde forskere, studerende samt danske og internationale topledere, og ved CBS’ sommerfest i juni indbydes alle studerende, CBS-ansatte og naboer til at markere CBS’ jubilæum. Og rektor glæder sig til ved gallafesten i marts at fejre CBS med ansatte, erhvervslivet og Kronprinsparret.

I sin nytårstale pegede rektor på de næste 100 år med et citat fra jubilæumshjemmesiden:

”Det mest essentielle for vores udvikling er at ruste de studerende til at påtage sig meningsfulde jobs af høj kvalitet samt skabe forskning i verdensklasse, der kan hjælpe med at finde nye løsninger på samfundets udfordringer.”

Alle kan på jubilæumshjemmesiden få et overblik over jubilæumsaktiviteterne i løbet af året. Her fortælles CBS’ historie også i en tidslinje fra 1917 og frem til i dag.

Jubilæet er blevet bemærket af Lokalavisen Frederiksberg og magasinet By&Kultur.