Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

CBS har reduceret sin CO2 udledning med 20 procent

Skrevet af Sisse Videbæk-Felby - 11. juni 2012 - 10:570 kommentarer

CBS er på rette kurs, når det gælder mindre udledning af CO2 – det viser en ny rapport, som CBS Goes Green netop har udarbejdet. Tallene viser, at CBS er halvvejs mod sit mål om en 40 procents reducering i 2020.

CBS halvvejs i mål for CO2-udledningsmålet 2020 efter kun fire år
En netop udgivet rapport fra CBS Goes Green viser, at CBS har reduceret sin CO2 udledning med 20 procent fra 2008 til 2011. Derved er CBS halvvejs mod sit mål om en reducering på 40 procent i år 2020. Rapporten indeholder udregninger af CBS’ forbrug af energi, affald og transport, og hvordan disse områder har påvirket universitetets Co2-udledning. Business Intelligence og Campus Services på CBS har blandt andre deltaget i indsamlingen af de omfattende data.

- Det er motiverende at stå med så gode resultater i hånden. De bekræfter, at det helt klart kan nytte at arbejde efter en bæredygtighedsstrategi. Det hjælper stærkt på vej, at der er en god business case, siger University Marshal Emeritus Gert Bechlund om den positive udvikling.

Teknisk optimering af ventilation og LED belysning har blandt andet været medvirkende til den faldende udledning. Ligeledes har det vedholdende engagement fra ansatte og studerende spillet en væsentlig rolle i kampen for en mere bæredygtig campus.

Der skal dog ikke hviles på laurbærrene af den grund
- Vi skal fortsat være endnu bedre til at vise de studerende, hvor det kan betale sig at spare energi for at opnå en bæredygtig campus og nå vores mål, siger CBS Goes Green-projektleder Kathrine Johansen, der mener, at CBS skal lede de studerende på rette vej.

Fremtidens resultater på CBS afhænger af, at alle på campus er motiverede for at træffe bæredygtige valg. Helt konkret kan man yde en indsats ved at for eksempel slukke for lyset, skrue ned for varmen og slukke computerskærmen, når den ikke er i brug.

CBS Goes Green ser gerne, at CBS som organisation gennemfører større ændringer så som at investere i solceller og indkøbe solskærme til vinduer. Hvert år bør en ny rapport udarbejdes for at føre udviklingen i CO2 reduktionen til dørs og høste resultaterne af implementeringen af de grønne initiativer på CBS.

BilagStørrelse
PDF icon CBS Environmental Report 2012644,82 KB