Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

CBS Goes Green inviterede til bæredygtig julehygge

Skrevet af Betty P. Kandindima - Foto: © Mopic | Dreamstime.com - 14. december 2011 - 11:370 kommentarer
For CBS Green Team er det vigtigt, at CBS får sat et grønt fodspor på de studerendes måde at se verden på. CBS er selv i gang med at få mål sit Carbon Footprint.

Julen ikke skal ikke bare være hvid, den skal også være grøn, hvis det står til CBS’ grønne græsrødder.

Solbjerg Plads syder af liv i disse dage, ikke mindst på grund af de mange eksaminer i denne tid. Det gælder også denne torsdag. Alle bordene i stueetagen, på første og anden sal er besat af læsegrupper i færd med at forberede sig til eksamen. Men i et par timer er det ikke eksamenslæsning, der er øverst på dagsordnen helt inde bagved i kantinen på anden sal.

Her er nemlig julehygge med musik, æbleskiver, gløgg og ikke mindst en snak om bæredygtighed. CBS Goes Green’s holder sit sidste arrangement i år.

Ideer modtages på post-its
CBS Goes Green er en del af CBS’ officielle grønne strategi. The Green Team blev lanceret i maj i år og består af University Marshall Gert Bechlund og fem dedikerede studentermedhjælpere og en hel masse frivillige Grønne ambassadører.

Reducer CO2
Et af Green Teams fremmeste mål er at få reduceret CBS’ CO2 udslip med 40 procent inden 2020. Nogen vil måske sætte spørgsmålstegn ved, hvordan det skal kunne lade sig gøre. Det er netop en af grundene til, at Green Team hver måned har været vært for et arrangement, hvor der har været mulighed for at debattere og komme med ideer til hvordan CBS’ grønne dagsorden skal tage sig ud.

Årets sidste arrangement byder på julehygge og julemusik fra et lille orkester på tre mand, men der er også mulighed for at ytre sig om bæredygtighed. En tavle bliver så småt fyldt med små post-its i forskellige farver med folks ideer. På en lyserød post-it står der for eksempel ”økologisk mad i kantinen”. En har foreslået ” Brug regnvand fra taget i toiletterne til at skylle ud med”. Og på en tredje blå post-it er der en, som har skrevet ”Boykot Fairtrade og køb økologisk”.

Sidsel Dam Larsen, der er Green team-medarbejder, fortæller, at man vægter alle input meget højt, alle der har noget bæredygtigt på hjerte kan være med til at sætte CBS’ grønne dagsorden. Også i denne juletid.

Frem mod 2020
År 2020 kan synes meget langt væk for mange. Langt de fleste som går på CBS vil have afsluttet deres uddannelse inden da. Derfor er Green Teams kortsigtede mål at få udbredt viden om, hvad bæredygtighed er, og hvordan det kan tænkes ind i de beslutninger der skal tages i erhvervslivet.

- Vi vil gerne skabe en holdningsændring hos folk, fordi mange har en opfattelse af at bæredygtighed er noget helligt og tidskrævende. Det behøver det ikke at være, det skal gøres til en del af folks normale adfærd, siger Sidsel Dam Larsen.

Samarbejde med andre universiteter
Green Team samarbejder derfor tæt med CBS’ partneruniversiteter, hvor man deler erfaringer med hinanden om, hvordan man får involveret flere unge i bæredygtighed, men også hvad de enkelte universiteter kan gøre for at blive mere bæredygtige.

- På CBS er vi for eksempel i gang med at måle CBS’ Carbon Footprint. Det er en omstændelig proces, men vi kan bruge tallene til at være mere specifikke over for, hvor vi kan sætte ind i forhold til vores langsigtede mål, fortæller Sidsel Dam Larsen.

En forskel der gør noget
Julestemningen har bredt sig hastigt og to studerende klædt som julemænd danser lystigt til tonerne af ”All I Want for Christmas Is You”. En grøn ambassadør fortæller, hvordan han er blevet mere bevidst om de små ting i hverdagen, for eksempel at han husker at slukke lyst når han forlader et lokale.

Spørger man nogle af andre frivillige grønne diplomater, hvorfor de har valgt at engagere sig lige netop i the Green Team, er svarene entydige: Fordi bæredygtighed bliver en vigtigere del af vores samfund og fordi der er mulighed for at være med i noget, som gør en forskel.
 

Tilføj kommentar