Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

Bæredygtige iværksættere går i klinch

Skrevet af Bjørn Hyldkrog - 30. maj 2011 - 15:290 kommentarer

Den CBS-baserede, bæredygtigheds og CSR-orienterede studenterorganisation, 360˚ Students for Sustainability, forbereder sig på at stå for, hvad de betegner som årets event inden for social iværksætteri og udvikling. Begivenheden er årets Develop Prize-konkurrence, hvor studerende fra Danmarks universiteter konkurrerer om at udvikle en forretningskoncept, der retter sig mod at løse et problem i udviklingslandene.

Finale i konkurrence om at udvikle udviklende forretningskoncepter
Det er tid til at fejre de mest lovende sociale iværksættere bland Danmarks universitetsstuderende og deres opstarts ideer. Develop Prize er en studenterdrevet social iværksætteri-konkurrence, der giver studerende på tværs af forskellige universiteter mulighed for at udvikle forretningsløsninger på problemer i udviklingslande.

Studenterorganisationen 360˚ Students for Sustainability, der står bag konkurrencen, har udvalgt tre finalister til at møde op på dagen og give korte præsentationer af deres ideer. De har siden deres tilmelding fået coaching og rådgivning fra medlemmerne af konkurrencens Advisory Boardmed henblik på at identificere forretningsmuligheder, vurdere forretningsidéer, finde teammedlemmer på tværs af universiteter, få adgang til erfarne rådgivere og udvikle ideer til bæredygtige forretningsplaner.

Finalekamp om opstartshjælp til forretningeideerne
Dette års finale finder sted hos Udenrigsministeriet den 15. juni fra kl. 16:00 til 17:30. Her vil vinderen blive valgt af en jury bestående af eksperter fra IFU (Industrialiseringsfonden for Udviklingslandene), DI (Dansk Industri) og Dansk Eksportråd. Og det, som Develop Prize-finalisterne kæmper om at vinde, er en konsulentpakke skræddersyet til iværksættere, der ønsker at starte op i et udviklingsland.

Socialt iværksætteri og udvikling i ekspertoptik
Ud over præsentationerne og finalen har 360˚ Students for Sustainability udvalgt en inspirerende talere til at udtrykke deres synspunkter om socialt iværksætteri og udvikling. Det drejer sig om Jakob Simonsen, chef for UNDP Nordic (FNs globale udviklingsorganisations Nordiske Kontor), Øjvind Krabbe, Business Udvikle Manager, Fan Milk International (vestafrikansk mejerikoncern med skarp CSR-profil baseret på dansk knowhow og danske investeringer) og Alex Farcet, medstifter og administrerende direktør i Startup Bootcamp (europæisk støtteinitiativ for iværksættere og entreprenører).

Efter talerne vil Develop Prize vinderen blive annonceret af den sydafrikanske ambassadør til Danmark, hvorefter aftenen vil blive rundet af med mingling og drinks. For at være med på dagen skal man tilmelde sig ved at sende en mail til developprize@360students.dk.

For et detaljeret program, gå til Develop Prize’s hjemmeside eller Facebook side.