Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

100 dage med mug, fugt og blokerede brandtrapper

Skrevet af Thomas Edvardsen - Foto: Jørn Albertus - 29. november 2011 - 0:420 kommentarer
BIIIIP siger brandalarmen, fordi den ikke virker. Det har den gjort længe, og det er ikke det eneste problem med brandsikringen på Valbygårdsvejskollegiet. Klik på billedet for at se flere.Klik for at afspille

Beboerne på Valbygårdsvej-kollegiet har i 100 dage måtte udholde bippende brandalarmer, blokerede brandtrapper, mug, fugtige vægge og en total mangel på vedligeholdelse. Det er uacceptabelt, siger Benjamin Joel Perlow fra Australien, der har klaget til sit hjemuniversitet. CBS lover forbedringer og kaster endnu flere kræfter i at få en svær kollegiekabale til at gå op.

Ingen løbende vedligeholdelse af kollegiet på Valbygårdsvej
BIIIIP! siger brandalarmen i Valbygårdsvej-kollegiets fællesrum, mens Benjamin Joel Perlow fortæller om forholdene på det kollegium, der har været hans hjem gennem de seneste 100 dage.

Det siger brandalarmen tit – faktisk en gang i minuttet, og sådan har det været siden han flyttede ind. En gang imellem kommer inspektøren og kigger på den, men da der aldrig er blevet tilkaldt nogen fagmand, håber Benjamin bare, at der ikke opstår brand i køkkenet.

Brandtrappen hænger
Det har han faktisk god grund til. Brandtrappen på første sal hænger nemlig i snore i en helt skæv vinkel så den ikke kan bruges. Sådan som den hænger, blokerer den oveni købet døren – ikke at det gør nogen forskel, den kan nemlig ikke låses op. Så hvis man vil undslippe flammerne, må man finde en anden vej ud.

Det og en lang række andre forhold – lige fra manglende ovnlåger til toiletter, bade og afløb, der ikke virker, har Benjamin og hans medbeboere klaget over til CBS’ Housing Department. Men det tager altid meget langt tid, før tingene bliver lavet – hvis de da nogen sinde bliver det.

Mug og våde vægge
På nogle af værelserne er der fugtigt. Den mug, der kommer på væggene fra fugten, blev fjernet første gang siden Benjamin flyttede ind lige før, CBS OBSERVER ankom. Men Benjamin har tog billeder, og selv om muggen var fjernet, var der stadig tydelige spor efter fugt, hvor malingen var skallet af.

Murværket bag tapetet var i øvrigt så porøst af fugt, at det giver efter og drysser efter et hårdt tryk – noget der naturligvis både giver dårligt indeklima og gode vækstbetingelser for mug og skimmelsvamp.

Hvad for en rengøring?
Da Benjamin flyttede ind midt i august, var der efter hans eget udsagn både bræk på væggen samt skidt, cigaretaske og en gammel bong på værelset, som venligt var blevet efterladt af en tidligere beboer.

Toiletterne er heller ikke blandt de lækreste, og flere afløb er løbende blokerede. Kollegiet fremstår dog ikke beskidt som helhed, men hvis der kan være bræk på væggene, når man flytter ind, er der i hvert fald noget at klage over.

Det gjorde Benjamin – og adskillige af hans medbeboere på kollegiet – faktisk også… til CBS’ Housing Department. Men ikke nok med, at der ikke blev gjort noget selv ved større, konkrete problemer, med mindre kollegiets beboere satte himmel og jord i bevægelse for at få tilkaldt en håndværker. Klagerne over både rengøring og vedligeholdelse faldt for døve øren, når de henvendte sig til Housing Department.

En svær kabale for CBS’ Housing-inspektører
Når det er store flyttedag på de 13 kollegier, som CBS’ Housing Department har ansvaret for, skal 500 værelser rengøres på kun seks dage, forklarer Tom Dahl-Østergård , Director for CBS International Office. Fordi det skal gå stærkt kan der ske smuttere, og alene det at skaffe værelserne er en kæmpe udfordring.

Udvekslingsstuderende fra over hele verden sætter kurs mod CBS i en stadig større strøm, og der skal findes værelser til dem alle sammen. Det er også derfor, at CBS lejede sig ind på Valbygårdsvej, som altså mildest talt godt kan bruge en kærlig hånd – en af dem med værktøj og rengøringsmidler i.

Det skal dog ikke være nogen undskyldning, for Tom Dahl-Østergård er med egne ord rystet over de forhold, CBS OBSERVER præsenterede ham for. Han var ikke klar over problemet på Valbygårdsvej, men lover at han personligt vil tage sig af at finde frem til en løsning, så mug, fugt og blokerende brandtrapper kan få en ende.

Klager til Australien
Benjamin føler sig imidlertid så dårligt behandlet af CBS’ Housing Department, at han har valgt også at rette en officiel klage til det universitet han kommer fra i Australien. Det er han ikke alene om blandt de 44 udvekslingsstuderende, som CBS har boende på kollegiet.

I mellemtiden glæder han og de øvrige beboere sig til at få udført de reparationer og udbedringer, som de har krav på, idet de faktisk har betalt for den ydelse som del af huslejen.