Medie.cbs.dk er lukket pr. 15. maj 2017. CBS Wire har overtaget som CBS' uafhængige medie. Følg med på cbswire.dk.

‘CBS Goes Green’ hele denne uge

Skrevet af Bjørn Hyldkrog, versionering fra engelsk - 25. oktober 2010 - 15:310 kommentarer
Det kan godt være, at det er efterår - alligevel grønnes det ret så højlydt gennem hele ugen.

Denne uge – uge 43 – er ’CBS Goes Green Week’. Det betyder at CBS, og især Solbjerg Plads, vil flyde over med ’grønne' aktiviteter, der skal sikre, at ingen på Handelshøjskolen kan undgå at opdage, at bæredygtighed har indtaget en central plads på CBS’ dagsorden.

Grøn uge forude for hele CBS
’Green Week’ kampagnen er del af CBS’ overordnede ’Green Campus’ initiativ under University Marshal Gert Bechlund og hans Green Office. Det overordnede mål for ’Green Campus’ initiativet er at få bragt CBS’ CO2-udledning ned med 40 procent inden år 2020, og formålet med denne uges kampagne er at gøre alle på CBS mere bevidste om, hvordan de selv kan bidraget til at mindske deres indvirkning på miljøet.

- Det er et vigtigt mål for kampagnen, at når ‘Green Week’ er omme, så har alle på CBS gjort sig nogen tanker om, hvordan de selv kan bidrage til at forbedre miljøet eller endda hjælpe CBS med at nå sit ambitiøse mål, siger University Marshal Gert Bechlund, direktør for CBS’ Green Office.

Gennem resten af året vil Green Office sende nyhedsbreve ud med gode grønne og bæredygtige råd som en service til alle interesserede for at understøtte CBS’ igangværende grønne initiativer og gerne inspirere til nye.

Bæredygtige meningsudvekslinger og andre aktiviteter
‘CBS Goes Green Week’ vil byde på en lang række forskellige aktiviteter. Den første er allerede i dag, mandag den 25. oktober, når CBS’ studerende er inviterede til at deltage i en Sustainability ikke-konference, hvor de vil få mulighed for at udveksle synspunkter om bæredygtighed i uformelle omgivelser.

Det vil også være muligt at deltage i en todages ’Green Case Competition’, organiseret I samarbejde med Roskilde Festival med start på tirsdag den 26. Oktober. Alternativt kan man deltage I en workshop med Deloitte, der retter sig mod at beregne CBS’ CO2 udledning – det er på onsdag den 27. oktober.

Kast lys over dine grønne karrieremuligheder
Studerende får også mulighed for at komme og møde 30 forskellige virksomheder på onsdag den 27. oktober. Her vil de – ud over de sædvanlige, meget relvante aktiviteter, som karrieremesser byder på – kunne snakke med repræsentanterne på standende om, hvad netop deres virksomheder gør i forhold til bæredygtighed. Det er på CBS-karrieremessen ’Enlighten Your Career’, der har fået et særligt grønt skær I år, idet virksomhederne har et særligt grønt islæt og arbejder strategisk med bæredygtighed.

Og ind imellem alle de karrierefremmende kontakter er det endda muligt at slappe af med en kop gratis fair-trade kaffe i studenterloungen.

CO2-reduktion og genbrug
Sørg for at holde øje med info-skærmene rundt omkring på campus. De vil løbende bringe gode råd om, hvordan man kan mindske sin negative indvirkning på miljøet. Et godt eksempel på en meget enkel ting, som de studerende kan bidrage til at gøre deres hverdag grønnere igennem med, er ved at bruge vand fra vandhanen i stedet for at købe vand i flasker. Netop for at understøtte det vil ’Green Office’ dele 1000 styks Retap vandflasker af glas, der kan genopfyldes ved den nye vandstation på campus.

CBS byder inspiration velkommen uanset hvorfra, så man kan også opleve DTU-studerende og deres innovationer på Solbjerg Plads’ studenterstrøg. Her udstiller de et udvalg af bæredygtige opfindelser, der skal bidrage til at gøre verden ‘grønnere’.  Og nu vi er inde på grøn teknologi – hvorfor ikke selv bidrage ved at genoplade mobiltelefonen eller den bærbare på den CO2-neutrale måde og samtidig brænde nogle kalorier af ved at benytte en af de strømgenererende cykler, der er stillet op rundt omkring på campus?

Endelig er det værd at huske, at ’grønt’ også kan være et ’fashion statement’. Der er blevet designet cool t-shirts I økologisk bomuld specielt til ‘CBS Goes Green Week’ på den Danske Designskole – men kun et begrænset antal, så hvis man vil sikre sig en, så er det om at være hurtig. Den, der kommer først til bomuldsmølle, får først tøj på.

Grønt i hver en afkrog af CBS
Alle kan deltage i CBS Goes Green uanset, hvor på Handelshøjskolen de befinder sig. Gennem hele ugen vil kantinerne tilbyde bæredygtig mad, hvor der kun er brugt lokalt producerede ingredienser og CO2-skånsomt produceret kød. CBS Bibliotek og boghandlerne gør I øvrigt deres og har sat mindre udstillinger op, der skal inspirere omgivelserne til at tænke grønnere.

Hen imod slutningen af ugen kommer Nexus så på banen som vært for en særlig ’Green Thursday Bar’ den 28. oktober med særlige genbrugsstationer samt bæredygtig musik og drikkevarer.

Endelig – hold øje med de grønne fodspor rundt omkring på campus. De vil føre de nysgerrige interesante steder hen. Så kom slut dig til CBS Goes Green og vær med til at gøre CBS til et bedre, smartere og grønnere sted at være.

Det komplette program for ugen
Læs hele ugeprogrammet for ‘CBS Goes Green Week’ nedenfor – på engelsk. For mere information kan man også checke kampagneugens facebook-side ud på http://www.facebook.com/cbsgoesgreen.

Info: 

CBS GOES GREEN WEEK-program

Monday
12.30-13.30 Innovation in Clean/Green Technology: Can Patent Commons Help? @ PH 2.80 15
15.00-18.00 Sustainability NON-CONFERENCE @ K.s.54
17.00-19.00 Movie: ”Tapped” + Presentation: the philosophy behind Retap @ SP Aud.Carlsberg

Tuesday
15.00-17.00TAKE OFF: Green Pitch Competition in collaboration with Roskilde Festival

Wednesday
09.00-12.00 Workshop-Deloitte: Integration of CO2 measurement in Spring 2011 elective @ K441
09.00-16.00 Enlighten your Career Fair @ SP
15.00- 17.30 Green Pitch Competition in collaboration with Roskilde Festival

Thursday
10.00-12.00 Presentation: “Building Sustainable Communities: Bjarke Ingels Group and global sustainable development” by Andreas Pedersen, Partner,Bjarke Ingels Group global sustainable development” by Andreas Pedersen, Partner,Bjarke Ingels Group @ SP SPs05KPMG Aud.
14.30 Performance by The CBS Choir
16.00-02.00 Nexus Goes Green presents Karmakanonen and a lot of different happenings in collaboration with Soundvenue/ Royalicious.
16.00-00.00 Bring your old batteries, worn out electrical devices (cells, chargers etc.)
16.00-00.00 Bring your old batteries, worn out electrical devices (cells, chargers etc.) or collect plastic glasses and recycle them at our recycling station. – And receive a free biodynamic Breezer from Søbogaard.

Friday
13.30-15.30 IBM Seminar: Smarter Cities & Smarter Planets @ SP SPs05 (KPMG Aud.)

Other happenings and events all week
- Talk with some of the future Green First-Movers from DTU, who display their green inventions at Solbjerg Plads
- Charge your electrical devices with our electricity-generating bicycles all over campus
- Win a GREEN T-shirt MADE BY AN UP- AND- COMING DESIGNER or a Retap waterbottle by participating in our events
- Eat responsible and green foods in the cantinas all over campus
- Read about green technology and sustainability
- Displays at the bookstore and the library
- Look into a green career and network with the companies who display their green strategies at Solbjerg Plads
- Get inspired by our green advices and submit your green ideas to savingenergy@cbs.dk

Tilføj kommentar